Welke 3g-modem Is Beter Voor Een Netbook

Inhoudsopgave:

Welke 3g-modem Is Beter Voor Een Netbook
Welke 3g-modem Is Beter Voor Een Netbook

Video: Welke 3g-modem Is Beter Voor Een Netbook

Video: Welke 3g-modem Is Beter Voor Een Netbook
Video: ТОП—6. Лучший модем для ПК и ноутбука 3G & 4G. Итоговый рейтинг 2021 года! 2024, Mei
Anonim

3G-modems zijn een compact apparaat dat eruitziet als een gewone USB-flashdrive en waarmee u toegang hebt tot internet met behulp van mobiele technologieën van de derde generatie. Dit type modem wordt veel gebruikt om verbinding te maken met internet via een laptop, dus het is belangrijk om de parameters te kennen waarmee ze moeten worden geselecteerd.

Welke 3g-modem is beter voor een netbook
Welke 3g-modem is beter voor een netbook

Beschrijving van 3G-modem

Moderne 3G-modems combineren een snelle verbinding met het wereldnetwerk en radiocommunicatie. Ze maken verbinding met een laptop via een USB-poort, een universele interface die wordt ondersteund door alle laptops, netbooks, computers en wifi-routers. 3G-modems verschillen van standaardmodems in maximale compactheid en de mogelijkheid om overal waar dekking is verbinding te maken met internet. Daarnaast rusten fabrikanten veel van hun modellen uit met slots voor MicroSD-kaarten, waardoor een 3G-modem de kwaliteit krijgt van een gewone flashdrive, waarop je bestanden en de benodigde documentatie kunt opslaan.

Sommige 3G-modems kunnen worden aangesloten op een GPS-navigator, waarmee u door het terrein kunt navigeren, evenals een externe antenne.

Wat betreft de nadelen van 3G-modems, deze bestaan voornamelijk uit de binding van het apparaat aan een bepaalde mobiele operator. Indien nodig kan de modem echter worden geheroriënteerd door de simkaart te vervangen. Ook zijn 3G-modems gemaakt van plastic, wat hun levensduur aanzienlijk verkort - vooral bij intensief gebruik. Veel mobiele operators claimen een fantastisch snelle gegevensoverdracht in de kenmerken van het apparaat, dat vrij duur is - tegelijkertijd dragen de meeste 3G-modems informatie met dezelfde snelheid over.

Een 3G-modem kiezen

Wanneer u een 3G-modem voor een laptop kiest, moet u allereerst de voorstellen in drie hoofdcategorieën bestuderen, namelijk de kosten van het apparaat, de technische mogelijkheden en kenmerken, evenals het ontwerp. De kosten zijn in dit geval niet fundamenteel of beslissend - elke gebruiker kan een 3G-modem kiezen op basis van zijn portemonnee, maar het wordt aanbevolen om deze uitsluitend in vertrouwde winkels te kopen.

Voordat u een modem aanschaft, is het belangrijk om te beslissen of deze extra functies nodig heeft in de vorm van een flashstation of andere bonussen van de fabrikant.

Wat betreft de technische kenmerken, dan is het belangrijk om vooral aandacht te besteden aan de snelheid van gegevensoverdracht en -ontvangst - en niet aan de snelheid van het tariefplan, maar aan het apparaat zelf. Als het tariefplan niet bij u past, kunt u het altijd wijzigen.

Ontwerpoplossingen voor 3G-modems worden tegenwoordig op verschillende manieren aangeboden, maar ervaren gebruikers raden aan ervoor te zorgen dat er één belangrijk kenmerk is bij het kiezen. Een hoogwaardige behuizing van een 3G-modem moet zijn gemaakt van schokbestendig, met rubber bekleed plastic, waardoor het apparaat veel langer meegaat dan zijn standaard plastic tegenhangers.

Aanbevolen: