Wat Is Beter Om Een netbook Of Tablet Te Kiezen? Gebruiker Reviews

Inhoudsopgave:

Wat Is Beter Om Een netbook Of Tablet Te Kiezen? Gebruiker Reviews
Wat Is Beter Om Een netbook Of Tablet Te Kiezen? Gebruiker Reviews

Video: Wat Is Beter Om Een netbook Of Tablet Te Kiezen? Gebruiker Reviews

Video: Wat Is Beter Om Een netbook Of Tablet Te Kiezen? Gebruiker Reviews
Video: Tablet vs laptop 2024, Mei
Anonim

In het tijdperk van moderne technologie is de grootte van een mobiel apparaat niet langer direct gerelateerd aan de kracht ervan, dus een tablet of netbook kan qua prestaties net zo goed dienst doen als een desktopcomputer.

Wat is beter om een netbook of tablet te kiezen? Gebruiker reviews
Wat is beter om een netbook of tablet te kiezen? Gebruiker reviews

Wat is het verschil tussen een tablet en een netbook?

De belangrijkste vereisten voor mobiele apparaten zijn kracht en compactheid. Ze worden geëvenaard door netbooks, tablets en smartphones. Als je gekweld wordt welk apparaat je moet kiezen, moet je eerst beslissen over het doel dat je jezelf stelt bij het kopen van dit of dat apparaat. Dit kan een constante toegang tot internet zijn voor communicatie op sociale netwerken of voor werk, of je hebt een multimedia-apparaat nodig om films te kijken en overal te kunnen afspelen, bijvoorbeeld in een vliegtuig en een trein.

Hoewel het verschil tussen een smartphone en een tablet duidelijk is, is de keuze tussen een netbook en een tablet vaak lastig. Dit komt door de gelijkenis van deze draagbare apparaten.

Een tablet en een netbook zijn echter twee verschillende klassen draagbare apparaten die zijn ontworpen om specifieke taken uit te voeren. Over het algemeen is een tablet meer een grote smartphone en een netbook meer een kleine laptop.

Allereerst draaien tablets en netbooks op verschillende besturingssystemen. Voor een netbook is Windows het meest voorkomende besturingssysteem, terwijl tablets de voorkeur hebben boven Android en iOS. Het is de moeite waard om te zeggen dat Windows betaalbaarder en eenvoudiger is. En volgens gebruikers is het handiger in gebruik.

Een andere overweging bij het kiezen van een netbook en een tablet is het type toetsenbord. Als een netbook een volwaardige heeft, dat wil zeggen een fysieke, dan heeft een tablet een virtuele. Het moet gezegd dat de netbook ook het gebruik van een virtueel toetsenbord toestaat. Dat wil zeggen, uit oogpunt van gemak kies je natuurlijk voor een tablet, aangezien deze weinig ruimte in beslag neemt en compacter is. En vanuit het oogpunt van bijvoorbeeld typen wint een netbook, aangezien het virtuele toetsenbord minder handig is. Het hangt echter allemaal af van de gebruiker. Maar ondubbelzinnig zijn de afmetingen van de netbook groter dan die van de tablet.

Waarschijnlijk het belangrijkste nadeel van de tablet, volgens gebruikersrecensies, is de kleine hoeveelheid geheugen, slechts tot 1 GB. De netbook heeft veel meer intern geheugen, tot wel 250 MB. Eerlijkheidshalve is het vermeldenswaard dat het geheugen van de tablet eenvoudig kan worden vergroot door een flashstation aan te sluiten, waardoor een grote hoeveelheid informatie wordt bespaard.

Wat betreft de prijsklasse, de tablet zal iets meer kosten dan een netbook, hoewel het allemaal afhangt van de hardware en configuratie. De kosten van tablets zijn grotendeels te wijten aan het feit dat ze later op de markt verschenen en technologisch geavanceerder zijn.

In het voordeel van welk apparaat een keuze te maken

Uiteindelijk is de keuze natuurlijk aan jou. Elk toestel - zowel een tablet als een netbook - werkt op zijn eigen manier goed en is geschikt voor specifieke doeleinden.

Volgens gebruikers is een netbook beter geschikt voor werk, omdat het kan worden gebruikt om gemakkelijk e-mail te ontvangen en te verzenden, en om bestandsbeheerders te gebruiken. Als je van plan bent films te kijken, naar muziek te luisteren en te chatten op sociale netwerken, kies dan gerust een tablet.

Aanbevolen: