Waar Een Kapotte Telefoon Retourneren?

Inhoudsopgave:

Waar Een Kapotte Telefoon Retourneren?
Waar Een Kapotte Telefoon Retourneren?

Video: Waar Een Kapotte Telefoon Retourneren?

Video: Waar Een Kapotte Telefoon Retourneren?
Video: VAST IN SPANJE met KAPOTTE TELEFOON.. 😳 2024, April
Anonim

De telefoon kan om vele redenen kapot gaan, zowel technisch als gerelateerd aan de omstandigheden van onzorgvuldig gebruik. Het is heel gemakkelijk om een telefoon voor reparatie in te leveren, maar de plaats van reparatie hangt af van de gebruiksvoorwaarden van de telefoon.

Waar een kapotte telefoon retourneren?
Waar een kapotte telefoon retourneren?

instructies:

Stap 1

Optie 1. Kapotte telefoon valt onder de garantie.

Als het nog steeds kapot gaat, maar binnen de garantieperiode valt, moet het in overeenstemming met de aankoopvoorwaarden worden overhandigd aan het garantieservicecentrum. U kunt controleren of de telefoon onder de garantie valt door de betalingsdocumenten van het artikel te bekijken. Daar staan de adressen en telefoonnummers vermeld, bij contact waarmee u de telefoon voor reparatie kunt retourneren. In de regel duurt de reparatie niet langer dan twee weken, maar er zijn momenten waarop het servicecentrum deze periode kan verlengen tot 45 dagen vanwege het ontbreken van bepaalde onderdelen of apparatuur die nodig zijn voor reparatie. Gratis reparaties worden uitgevoerd wanneer de storing verband houdt met een technisch defect van de telefoon. Anders heeft het servicecentrum het recht om geld te eisen voor reparaties. Soms kan de apparatuur niet worden gerepareerd. Dit betekent dat de verkoper volgens de wet op de consumentenbescherming verplicht is om ofwel hetzelfde product terug te sturen, ofwel het volledige geld terug te geven voor de gekochte telefoon van onvoldoende kwaliteit. Dit alles is alleen mogelijk als de telefoon niet kan worden gerepareerd vanwege een fabrieksfout.

Stap 2

Optie 2. De kapotte telefoon is voorbij de garantieperiode.

In dit geval kan de telefoon ook ter reparatie worden aangeboden. Afhankelijk van het merk van de telefoon moet de reparatie worden uitgevoerd bij een door de fabrikant gecertificeerd servicecentrum. De adressen van dergelijke reparatiewerkplaatsen zijn te vinden op de officiële websites van een bepaald telefoonmerk. Natuurlijk kun je de telefoon voor reparatie terugbrengen naar een eenvoudige werkplaats op straat, maar dan zijn er geen garanties dat de reparatie op tijd en van goede kwaliteit wordt uitgevoerd. In het beste geval duurt de reparatie 2 weken. Het ergste scenario is wanneer de telefoon niet kan worden gerepareerd.

Stap 3

Optie 3. De telefoon kan niet worden gerepareerd.

In dit geval kan de eigenaar van de kapotte telefoon deze verkopen voor reserveonderdelen. Het volstaat om een reparatiewerkplaats te bezoeken die niet gebonden is aan servicecentra of fabrieken en zijn vakmensen uit te nodigen om een telefoon voor reserveonderdelen te kopen. De prijs hangt af van het telefoonmodel en van de hebzucht van degenen aan wie het wordt verkocht.

Aanbevolen: