Waar Een Kapotte Tv Retourneren?

Inhoudsopgave:

Waar Een Kapotte Tv Retourneren?
Waar Een Kapotte Tv Retourneren?

Video: Waar Een Kapotte Tv Retourneren?

Video: Waar Een Kapotte Tv Retourneren?
Video: Geef jij een vuurtje aan een kind van 13 jaar? | Mensenkennis 2024, April
Anonim

Het kapot gaan van een tv is tegenwoordig geen groot probleem, want er zijn veel plekken waar je een kapotte tv mee kunt nemen. Het hangt allemaal af van hoe ernstig de instorting is.

Waar een kapotte tv retourneren?
Waar een kapotte tv retourneren?

instructies:

Stap 1

Geval 1. De tv ging kapot tijdens de garantieperiode.

Dit is het eenvoudigste geval. De TV valt onder de garantieservice voor een periode van minimaal één jaar. Daarna kan hij naar het garantieservicecentrum worden gebracht, dat is vastgelegd in de aankoopvoorwaarden van de tv. Als de tv groot is, kunt u diagnostiek nodig hebben op de plaats waar deze staat, maar niet altijd. Een meester kan gewoon geen instrument bij zich hebben. Daarom moet u een kapotte tv meestal alleen dragen. Diagnostiek kan enige tijd in beslag nemen, waarna wordt besloten of het mogelijk is om garantiereparaties uit te voeren of niet. In het eerste geval is het gratis, in het tweede geval moet je afstand doen van een bepaald bedrag. Reparaties kunnen van twee weken tot 45 dagen duren. Daarna wordt de garantieperiode verlengd.

Stap 2

Geval 2. De storing van de TV deed zich voor na het verstrijken van de garantieperiode.

In dit geval wordt de keuze van de eigenaar van de tv enorm uitgebreid. Hij kan de tv zowel terugbrengen naar het servicecentrum dat aan het tv-merk is toegewezen, als naar een particuliere reparatiewerkplaats. De kosten van reparaties kunnen aanzienlijk variëren voor hetzelfde werk op verschillende locaties. Het hangt af van de vaardigheden van de reparateur, de beschikbaarheid van reserveonderdelen, de vraag naar werkplaatsdiensten, enz.

Stap 3

Geval 3. De tv kan niet worden gerepareerd.

De conclusie of de tv al dan niet moet worden gerepareerd, kunt u het beste doen bij het garantieservicecentrum waar deze is gerepareerd. Na deze conclusie te hebben getrokken en als de tv onder de garantie viel, moet de eigenaar het geld teruggeven of de kapotte tv vervangen door een soortgelijke. Als het kapotte tv-toestel de garantieperiode heeft overschreden en het niet kan worden gerepareerd, dan kan het naar het inzamelpunt voor de verwijdering van elektronica of de eigenaar van het tv-toestel contact opnemen met externe reparatiebedrijven voor huishoudelijke apparaten. Soms kunnen ze de apparatuur waarvan de reparatie is geweigerd, repareren in het servicecentrum.

Aanbevolen: