Hoe Kies Je Een Walkietalkie

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Walkietalkie
Hoe Kies Je Een Walkietalkie

Video: Hoe Kies Je Een Walkietalkie

Video: Hoe Kies Je Een Walkietalkie
Video: ТОП 5: Лучшие рации 2020 2024, Mei
Anonim

Radio's worden veel gebruikt door toeristen, jagers, vissers, sporters, beveiligingsbedrijven, bouwers, enz. Er is een bijna onbeperkte keuze aan portofoons en radiostations op de markt, van de goedkoopste modellen tot dure complexen. Daarom is het erg moeilijk om de juiste radio te kiezen die bij je past.

Hoe kies je een walkietalkie
Hoe kies je een walkietalkie

Noodzakelijk

Computer met internettoegang

instructies:

Stap 1

De keuze voor een portofoon moet met alle ernst worden benaderd zodat uw aankoop niet, zoals vaak het geval is, op het meest cruciale moment mislukt.

Eerst moet u beslissen waarvoor u een portofoon koopt. Er zijn professionele en amateur portofoons. Ze onderscheiden zich van elkaar door betrouwbaarheid, actieradius, beschikbaarheid van extra functies en natuurlijk prijs.

Lovers' walkie-talkies, ook vaak woki-tokies genoemd, zijn ideaal om te wandelen, vissen, jagen, wandelen en gewoon voor de lol. Dergelijke portofoons zijn bedoeld voor periodiek, maar niet voor dagelijks gebruik.

Moderne amateurradio's zijn redelijk betrouwbaar in gebruik en hebben een goed communicatiebereik.

Als je een walkietalkie koopt om te jagen of te vissen om in contact te blijven met je vrienden, raden we je aan een model te kiezen dat waterdicht is. En voor jagers is een schokbestendige walkietalkie ook geschikt.

Professionele portofoons zijn ontworpen voor dagelijks en vaak 24 uur per dag gebruik. Ze onderscheiden zich door stabiliteit en betrouwbaarheid. Deze portofoons zijn gemaakt van stevig kunststof met een aluminium frame. De overgrote meerderheid van de professionele modellen voldoet aan de hoge standaard die de NAVO stelt.

Deze radio's worden gebruikt door militairen, beveiligingsbedrijven en bouwers. Als je niet alleen een fan bent van wandelen in de bergen, maar een professionele klimmer bent, raden we je aan om te kiezen voor een professionele radiozender. Het uitgegeven geld zal uw veiligheid onder alle omstandigheden garanderen.

Stap 2

Bepaal vervolgens het frequentiebereik waarin het apparaat zal werken. Als u een portofoon koopt om met vrienden te communiceren, moet u ervoor zorgen dat de frequenties van uw portofoons hetzelfde zijn. Anders hoor je elkaar gewoon niet.

Er zijn drie soorten frequentiebereiken voor moderne amateurradio's waarvoor geen vergunning vereist is: 433 - 434 MHz (LPD-radio's), 462 - 467 MHz (FRS / GMRS) en 446 MHz (PMR).

Professionele radio's zijn vaak uitgerust met een toetsenbord om op een specifieke frequentie af te stemmen. Ze kunnen ook op andere banden opereren, waarvoor een speciale licentie vereist is. Bovendien stellen professionele portofoons gebruikers in staat om trunk-netwerken te creëren - netwerken waarin mensen in groepen zijn verdeeld en elkaars onderhandelingen niet verstoren.

Stap 3

Als je de technische kenmerken van je toekomstige portofoon al hebt bepaald, begin dan met het kiezen van een ontwerp. Er is een grote verscheidenheid aan stijlvolle ontwerpen op de markt - vooral voor hobbyisten.

Jagers en vissers kiezen meestal voor modellen met beschermende kleuren. Toeristen daarentegen kopen radio's meestal in felgekleurde koffers. Professionele portofoons zijn meestal zwart.

Aanbevolen: