Een Walkietalkie Afstemmen Op één Frequentie

Inhoudsopgave:

Een Walkietalkie Afstemmen Op één Frequentie
Een Walkietalkie Afstemmen Op één Frequentie

Video: Een Walkietalkie Afstemmen Op één Frequentie

Video: Een Walkietalkie Afstemmen Op één Frequentie
Video: How to Easily Add a Channel on a BTECH or BaoFeng Handheld Radio (without a PC) 2024, April
Anonim

Om radiogebruikers met elkaar te laten communiceren, moeten hun apparaten op dezelfde frequentie zijn afgestemd. Hoe deze afstemming gebeurt, hangt af van het ontwerp van de radio's die u gebruikt.

Een walkietalkie afstemmen op één frequentie
Een walkietalkie afstemmen op één frequentie

instructies:

Stap 1

Zorg er allereerst voor dat de radio's die u gebruikt, zijn goedgekeurd voor gebruik in het land waar u woont. In de Russische Federatie zijn dit LPD-stations met een uitgangsvermogen tot 0,01 watt en PMR met een uitgangsvermogen tot 0,5 watt. Sinds kort (sinds november 2011) zijn ze aangevuld met CBS walkietalkies met een uitgangsvermogen tot 10 watt. Al deze radio's zijn eenvoudig aan te schaffen en u hoeft ze niet te registreren. Ook in ons land kun je gebruik maken van radiostations van de amateurbanden, maar alleen na een nogal ingewikkelde procedure voor het verkrijgen van een roepnaam en categorie.

Stap 2

Voordat u een station afstemt op een bepaalde frequentie en aan die frequentie werkt om te zenden, moet u ervoor zorgen dat deze frequentie binnen het bereik valt waarin het mag werken. Stations met een vaste set kanalen zijn meestal zo ontworpen dat ze eenvoudigweg niet kunnen worden afgestemd op een out-of-band frequentie. Maar er zijn ook uitzonderingen. Sommige van de dure C-Bi-radio's hebben bijvoorbeeld enkele kanalen die het amateurbereik van 28 MHz bestrijken. Het is verboden om op deze kanalen te werken voor uitzending zonder vergunningen. Als het station een amateur is, dan wordt het meestal soepel of in kleine stapjes herbouwd en hangt het set van frequenties en bevoegdheden af van de zogenaamde categorie.

Stap 3

Dit aspect is ook belangrijk. Als uw station een multiband is en de antenne alleen voor een bepaald bereik is ontworpen, wordt het ten zeerste afgeraden om eraan te werken voor uitzending in andere banden, zelfs als u het recht hebt om dit te doen. De radio kan beschadigd raken door de eindtrappen van de zender.

Stap 4

Als het radiostation een soepele afstemming heeft langs de band met behulp van de nonius, stem het dan af op een frequentie die dicht bij de frequentie ligt waarop het andere station is afgestemd. Laat de eigenaar iets overbrengen. Op dit moment, terwijl u aan de ontvangst werkt, stemt u uw station nauwkeuriger af op het maximale signaal (met amplitudemodulatie), geen vervorming (met frequentiemodulatie) of natuurlijk klinkende stem (met enkele zijbandmodulatie). Als u een fijnafstelknop heeft, gebruik deze dan ook.

Stap 5

Een analoog afstemstation kan worden uitgerust met een zogenaamde digitale weegschaal. Als dit het geval is, wordt het instellen van de werkfrequentie aanzienlijk vereenvoudigd: u hoeft alleen maar de indicatorwaarden op te vragen die bij deze frequentie passen. Even handig is de optische schaal, die bijna net zo nauwkeurig is als de digitale.

Stap 6

Bij synthesizerstations kan deze parameter meestal op verschillende manieren worden ingevoerd. Als u de exacte frequentie weet, voert u deze rechtstreeks in met cijfers van het toetsenbord. Of stem de zender af met de zogenaamde knop - een elektronisch-mechanische emulator van de afstemknop. De frequentie wordt op het scherm weergegeven.

Stap 7

Stem af op een station met een vast kanaal ingesteld met behulp van de pijltoetsen. Een van hen verlaagt het kanaalnummer, de andere verhoogt. De instructies geven aan welk kanaalnummer bij welke frequentie hoort.

Stap 8

Als het station een vaste afstemming op één kanaal heeft, is communicatie tussen twee van dergelijke apparaten alleen mogelijk als deze kanalen hetzelfde zijn. Sommige geïmporteerde enkelkanaals stations uit het begin van de jaren negentig zijn ontworpen om vervangbare kwartsresonatoren te gebruiken. Zorg ervoor dat u de portofoon uitschakelt voordat u deze verwisselt.

Aanbevolen: