Hoe De Antenne Af Te Stemmen Op Een Walkietalkie

Inhoudsopgave:

Hoe De Antenne Af Te Stemmen Op Een Walkietalkie
Hoe De Antenne Af Te Stemmen Op Een Walkietalkie

Video: Hoe De Antenne Af Te Stemmen Op Een Walkietalkie

Video: Hoe De Antenne Af Te Stemmen Op Een Walkietalkie
Video: How To Tune A GMRS Antenna & SWR Basics 2024, Mei
Anonim

Het afstemmen van de antenne, of liever het aanpassen van de staande golfverhouding (SWR), is een vrij eenvoudig proces, maar zonder dit zal de portofoon in principe niet werken. Om de aanpassing uit te voeren, hebt u een speciaal apparaat nodig - een SWR-meter. Ze verschillen in frequentiebereik en voor een 27 MHz-radio heb je een apparaat nodig dat met zo'n frequentie werkt. Ook zijn bijna alle SWR-meters in staat om het werkelijke uitgangsvermogen van de walkietalkie weer te geven, en meestal verschillen de werkelijke watt aanzienlijk van die aangegeven door de fabrikant.

Hoe de antenne af te stemmen op een walkietalkie
Hoe de antenne af te stemmen op een walkietalkie

instructies:

Stap 1

Sluit de SWR-meter aan op de opening tussen de radio en de antenne. Zet de pijl erop bij het "0" teken, zet aan en druk op de transferknop op de tangent of de radio. De pijl zal onmiddellijk haperen en de ware SWR tonen. Hoe lager het is, hoe beter. De ideale score is 1,1, 1,2, soms 1,3. Als de snelheid hoger is, zal uw transmissie eronder lijden. Daarom moet de oorzaak worden gezocht in de draad, of in de antenne zelf, of in de zender van de portofoon.

Stap 2

Configureer de radio. Het wordt geproduceerd op een specifieke mesh (meestal mesh C). Dus als u bijvoorbeeld met kanaal 15 en 19 werkt, is het beter om in het midden af te stemmen - op het moment van afstemmen moet de radio op kanaal 17 staan. Houd er rekening mee dat na het afstemmen van het kanaal, het verplaatsen van de magnetische basis, zelfs over een kleine afstand, alle SWR kan uitschakelen, dus selecteer van tevoren een plaats, wetende dat de antenne daar zal worden geïnstalleerd.

Stap 3

Stel de antenne af. Om dit te doen, hoeft u alleen maar de schroeven aan de basis los te draaien en de pen in de spoel respectievelijk omlaag of omhoog te brengen of omgekeerd. Sommige soorten antennes worden afgesteld door de extra lengte van de staaf "af te bijten". Houd er echter rekening mee dat als u de antennestang te veel optilt, deze tijdens het rijden door de tegenwind kan worden uitgetrokken. Advies voor degenen die een antenne kopen - als de pin apart van de spoel wordt verkocht en de verkoper beweert dat deze is afgestemd - niets van dat alles. De antenne moet worden afgestemd met uw portofoon en direct op uw auto.

Stap 4

Vraag bij aankoop naar de SWR-instelling. Een niet-afgestemde antenne kan het radiostation tijdens het zenden vernietigen en in het beste geval verliest u het vermogen van het uitgangssignaal tijdens het zenden. Als de pin al in de spoel zit, is de antenne hoogstwaarschijnlijk afgestemd op raster C.

Aanbevolen: