Hoe Maak Je Een Antenne Voor Een Walkietalkie

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Antenne Voor Een Walkietalkie
Hoe Maak Je Een Antenne Voor Een Walkietalkie

Video: Hoe Maak Je Een Antenne Voor Een Walkietalkie

Video: Hoe Maak Je Een Antenne Voor Een Walkietalkie
Video: Binatone Walkie Talkie antenna modification 2024, Mei
Anonim

De antenne is een integraal onderdeel van de portofoon. Maar het signaal is niet voldoende om de nodige bewerkingen uit te voeren, bijvoorbeeld in moeilijke geografische omstandigheden. In dit geval wordt de antenne onafhankelijk verhoogd.

Hoe maak je een antenne voor een walkietalkie
Hoe maak je een antenne voor een walkietalkie

Noodzakelijk

  • - details voor het maken van een walkietalkie;
  • - draad 0,5 mm dik.

instructies:

Stap 1

Vind instructies voor het monteren van een walkietalkie op internet. Kies onder hen degene die aan uw behoeften zou voldoen. Monteer de radiobehuizing. Gebruik voor de L1-spoel een bereikinstelling van 27-30 MHz. Dit zijn precies 11 windingen van 0,5 millimeter dikke draad bij gebruik van een blanco met een diameter van 10 millimeter.

Stap 2

Als u het bereik moet verfijnen, gebruik dan trimmercondensatoren C1 bij het ontvangen van gegevens en C2 bij het verzenden. Houd er hierbij rekening mee dat u ook rekening moet houden met de ontvangstmodus van schakelaar SA1. Pas het bereik aan met een in de fabriek gemaakte speciale bedieningsontvanger. Als je het jezelf gemakkelijker wilt maken, haal dan de koptelefoon eruit, deze is veel sneller opgezet.

Stap 3

Voer het afstemmen uit in de zendmodus nadat u de positie van de schakelaars hebt ingesteld om een luid gesis in de hoofdtelefoonluidsprekers te krijgen. Zorg ervoor dat u een constant, stabiel signaal ontvangt van de monitorzender die u gebruikt, maar let erop dat u de L1-spoel niet aanraakt. Ga verder met de speciale constructiecondensator C1. Nadat u de gewenste resultaten hebt bereikt, gaat u verder met het vastzetten van de structuur met bevestigingsmiddelen.

Stap 4

Zet de portofoon vast met de wanden van de behuizing, die u eerder in radiowinkels of andere verkooppunten van reserveonderdelen voor radioapparatuur hebt gekocht. Controleer de werking van de gemonteerde radio.

Stap 5

Bij gebruik van een zelfgemaakte antenne in een zelfgemaakte walkietalkie, is het het beste om het antennevermogen van tevoren te voorzien, omdat de verdere toename ervan niet alleen het apparaat kan schaden, maar het ook onherroepelijk kan bederven. Probeer ook de antenne uit te lijnen volgens een specifieke analoog.

Aanbevolen: