Hoe De Antenne Van Een Walkietalkie Af Te Stemmen

Inhoudsopgave:

Hoe De Antenne Van Een Walkietalkie Af Te Stemmen
Hoe De Antenne Van Een Walkietalkie Af Te Stemmen

Video: Hoe De Antenne Van Een Walkietalkie Af Te Stemmen

Video: Hoe De Antenne Van Een Walkietalkie Af Te Stemmen
Video: Teardown ABBREE 47cm Dual Band Foldable blade Tactical Antenna For Walkie Talkie Baofeng 2024, Mei
Anonim

Walkietalkies worden in veel aspecten van het actieve leven gebruikt. Ze vereisen geen speciale registratie, zijn relatief goedkoop en zeer eenvoudig te bedienen. Ze kunnen worden gebruikt tijdens het wandelen, jagen en vissen, of spelen met kinderen. Om de radio te laten werken, is het noodzakelijk om de antenne af te stemmen op het frequentiebereik van 433 MHz.

Hoe de antenne van een walkietalkie af te stemmen
Hoe de antenne van een walkietalkie af te stemmen

instructies:

Stap 1

Bestudeer de handleiding van de gekochte portofoon. Het moet worden geconfigureerd om met Russische netwerken te werken. Anders moet het apparaat opnieuw worden geconfigureerd volgens de Russische normen, zodat de signalen van de bijbehorende radiofrequenties kunnen worden ontvangen.

Stap 2

Kies een roepnaam die uw persoonlijke identificatiesignaal wordt. Als uw radio officieel is geregistreerd, moet deze identiek zijn aan het nummer van uw toestemming om het apparaat te gebruiken. Als de radio geen officiële registratie vereiste, kan de roepnaam door iedereen worden gekozen. Het kan een 6-cijferige set letters en/of cijfers zijn. Houd er rekening mee dat je roepnaam duidelijk en begrijpelijk moet zijn, zodat de gesprekspartner het in geval van een onzeker signaal goed kan begrijpen. Ook is het noodzakelijk dat geen van de bekenden zo'n identificerende naam heeft.

Stap 3

Begin met het afstemmen van de antenne van de walkietalkie. Om dit te doen, moet u een speciaal apparaat gebruiken, de SWR-meter. Zonder dit zal het behoorlijk moeilijk voor je zijn, en in sommige gevallen is het onrealistisch om een signaal van hoge kwaliteit te krijgen. Stem de antenne bij de eerste benadering af op de minimale staande golfverhouding.

Stap 4

Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het apparaat deze waarde tot 1, 5 weergeeft. Als de radio is afgestemd op VSWR> 3, wordt de zendercascade bij langdurig gebruik beschadigd. Zet de microfoon van de walkietalkie aan en stel de antenne in op de maximale gloed van de LED-indicatoren.

Stap 5

Stel het bereik van de portofoon in op 160 meter en controleer de kwaliteit van de communicatie met de eigenaar van een dergelijk apparaat. Als het gesprek duidelijk is, is het afstemmen van de antenne niet meer nodig. Als u in de toekomst met de eigenaren van een ander type radio's communiceert, moet u hun bandbanden achterhalen en vervolgens de antenne opnieuw afstemmen.

Aanbevolen: