Hoe De Kracht Van Een Walkietalkie Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Kracht Van Een Walkietalkie Te Vergroten
Hoe De Kracht Van Een Walkietalkie Te Vergroten

Video: Hoe De Kracht Van Een Walkietalkie Te Vergroten

Video: Hoe De Kracht Van Een Walkietalkie Te Vergroten
Video: Why is Walkie-Talkie Range Always Poor? 2024, Mei
Anonim

Het gebruik van radiocommunicatie van de zogenaamde "civil band" (CB) is in de meeste landen praktisch niet gereguleerd en is beschikbaar voor gewone burgers zonder een vergunning te verkrijgen. In de kern zijn CBC-communicatie draagbare of stationaire radio's die verschillen van professionele apparaten in een kleiner aantal functies. Soms is het nodig om het vermogen van de portofoon te vergroten. Hoe je dat doet?

Hoe de kracht van een walkietalkie te vergroten
Hoe de kracht van een walkietalkie te vergroten

Noodzakelijk

RF-versterker

instructies:

Stap 1

Om het vermogen van het radiostation dat aan de externe antenne wordt geleverd te vergroten, wordt een radiosignaalversterker gebruikt. Met de versterker kunt u de kwaliteit van het signaal verbeteren zonder vervormingen in de structuur te introduceren.

Stap 2

De RF-versterker verandert alleen de eigenschappen van de hardware als het apparaat in de zendmodus staat. Het gebruik van een versterker heeft geen invloed op de kwaliteit van de signaalontvangst van andere respondenten. Sommige fabrikanten bouwen circuits in versterkers in die het signaal versterken en ontvangen, maar samen met de versterking van het bruikbare signaal wordt in dit geval ook interferentie versterkt.

Stap 3

Wanneer u de versterker aansluit, steekt u deze in de opening in de antennekabel, namelijk tussen de radio en de externe antenne. Sluit de versterker met dikke draden aan op een stroombron. Als de versterker in een autostation is geïnstalleerd, sluit u de draad aan op de "positieve" pool van de batterij en beschermt u deze in de buurt van de terminal met een zekering. Selecteer de "negatieve" draad met dezelfde doorsnede en minimale lengte.

Stap 4

Er is een grote doorsnede van de draden nodig om een mogelijke "val" van de spanning in de voedingsdraden te verzekeren, omdat de versterker tijdens het zenden een zeer grote stroom verbruikt. Een korte negatieve draad beperkt het resonantie-effect in de voedingscircuits. Deze draad moet stevig worden vastgemaakt, omdat een breuk erin soms kan leiden tot uitval van apparatuur.

Stap 5

Stem de antenne aangesloten op de versterker goed af en houd deze op orde. Door op de schakelknop op de intercom te drukken terwijl de antenne is losgekoppeld of de kabel is beschadigd, kan de versterker beschadigd raken.

Aanbevolen: