Hoe Bas Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Bas Te Verwijderen?
Hoe Bas Te Verwijderen?

Video: Hoe Bas Te Verwijderen?

Video: Hoe Bas Te Verwijderen?
Video: Sound To Remove Water From Phone Speaker ( GUARANTEED ) 2024, Mei
Anonim

Als uw audiomateriaal niet correct klinkt en er lage frequenties heersen, waardoor alle andere worden belemmerd, kunnen er verschillende redenen zijn: onjuiste akoestiek, geluidskaartinstellingen of frequentie-onbalans van het bestand zelf.

Subwoofer
Subwoofer

Noodzakelijk

Luidsprekers, audiobewerkingssoftware, versterker

instructies:

Stap 1

In het geval van verkeerd afgestelde luidsprekers is het voldoende om aan de toonknop te draaien, waardoor de lage frequenties tot een acceptabel niveau worden teruggebracht. In het geval van een geluidskaart is alles ook uiterst eenvoudig. U moet het bedieningspaneel openen (meestal een pictogram in de vorm van een luidspreker) en de toon aanpassen, zoals het geval is bij luidsprekers, of het niveau van het signaal dat naar de subwoofer wordt gestuurd, verlagen. Een andere waarschijnlijke reden voor het extreem lage geluid van het bestand is de onjuiste instelling van het audiospelerprogramma. Zet gewoon de equalizer uit of verlaag de lage frequenties erin. Als na alle genomen maatregelen een bestand dof of dreunend blijft klinken, terwijl de rest normaal geluid heeft gekregen, dan zit het probleem in de frequentiebalans van het bestand zelf.

Stap 2

Het verwijderen van bas uit een audiobestand is ook niet zo'n moeilijke taak. Een paar minuten die u achter de computer doorbrengt, kan ruimschoots worden gecompenseerd door de tijd die u besteedt aan het luisteren naar een geoptimaliseerde audiotrack. Om te kunnen werken heb je een programma nodig voor het bewerken van audiomateriaal. Er zijn veel verschillende softwareproducten waarmee je de balans van frequenties kunt corrigeren. Een van de meest populaire is Adobe Audition. Installeer het op uw computer.

Stap 3

Klik eerst met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer de regel "Openen met". Open het bestand in Adobe Audition of een ander programma naar keuze. Nu moet u het bestand met een equalizer verwerken. Selecteer het hele gebied dat u wilt wijzigen (in dit geval het hele bestand) door te dubbelklikken. Ga vervolgens naar het menu Effecten en selecteer het tabblad Filter & EQ waar de grafische equalizer zich bevindt. Klik op het betreffende artikel.

Stap 4

Voor de meest nauwkeurige instelling klikt u op de knop "30 bands". Dit maakt de EQ 30 banden. Verlaag nu langzaam de faders (sliders) tot onder 100 Hz zoals je zou doen in een normale speler. Dit is het basregister. Bewaak het resulterende geluid continu. Als u tevreden bent met uw wijzigingen, klikt u op de knop OK in het EQ-venster. Alle aanpassingen worden toegepast op het bestand. Sla het bestand vervolgens op en geniet van het resultaat.

Aanbevolen: