Hoe De Bas Te Versterken

Inhoudsopgave:

Hoe De Bas Te Versterken
Hoe De Bas Te Versterken

Video: Hoe De Bas Te Versterken

Video: Hoe De Bas Te Versterken
Video: How to increase BASS using Capacitor 1000uf | Bass booster circuit. 2024, Mei
Anonim

Van een hoogwaardig audiosysteem wordt gezegd dat het de bas goed overbrengt. Hiervoor is het helemaal niet nodig dat hij een hoog uitgangsvermogen heeft. De kwaliteit van laagfrequente transmissie hangt af van totaal verschillende factoren.

Hoe de bas te versterken
Hoe de bas te versterken

instructies:

Stap 1

Zoek op je audioapparaat naar een toonregeling of equalizer. Een slechte bastransmissie kan uitsluitend te wijten zijn aan een onjuiste afstemming. Vergeet na het verhogen van het niveau van de lage frequenties niet om de hoge frequenties ten minste gedeeltelijk te onderdrukken. De geluidskwaliteit zal merkbaar aangenamer worden zonder enige hardwarewijziging. Maar onthoud dat niet iedereen van te veel hoge frequentie roll-off houdt.

Stap 2

Bij afwezigheid van niet alleen een equalizer, maar zelfs een conventionele toonregeling, voeg deze dan zelf toe. Sluit een weerstand van ongeveer 1 kΩ aan tussen de uitgang van de signaalbron en de ingang van de versterker. Neem vervolgens een condensator met een capaciteit van ongeveer 0,1 F en sluit deze aan tussen de ingang van de versterker en de gemeenschappelijke draad via een variabele weerstand met een weerstand van ongeveer 20 kOhm. Met dit eenvoudige apparaatje kun je de toon van het geluid aanpassen.

Stap 3

Zoek naar een dynamische basversterkingsschakelaar op uw audioapparaat. Zet het aan. Maar probeer deze modus niet te gebruiken in combinatie met een koptelefoon, aangezien de specifieke technieken die worden gebruikt voor dynamische basversterking volgens sommige bronnen niet onschadelijk zijn voor het gehoor.

Stap 4

Probeer uw luidsprekers te vervangen door betere. U zult merken dat de basweergave aanzienlijk verbetert, zelfs bij gebruik van dezelfde versterker. Maar vermijd het gebruik van subwoofers met aparte krachtige versterkers. Subwoofers zijn in staat om bij lage frequenties zulke aanzienlijke geluidsdrukken te ontwikkelen dat we niet zozeer over het gevaar voor het gehoor als voor de interne organen van een persoon moeten praten.

Stap 5

Denk aan de zogenaamde open type luidsprekers die tegenwoordig vergeten zijn. Een dergelijke luidspreker is door zijn ontwerp alleen in staat om lage frequenties van hoge kwaliteit weer te geven als deze aanzienlijke afmetingen heeft. Het klinkt echter aangenamer, en, belangrijker nog, een versterker met een vermogen van zelfs enkele watt kan het goed "swingen", omdat het een verhoogd rendement heeft. Vreemd genoeg klinken enkelvoudige luidsprekers soms het beste, waar een bescheiden dynamische kop zich in het midden van een enorme doos bevindt. Er is geen gezondheidsrisico inherent aan een subwoofer met open luidsprekers, hoewel bas goed in de oren klinkt. In tegenstelling tot een conventioneel systeem kan een dergelijk luidsprekersysteem onafhankelijk worden gemaakt, bovendien zal kennis en vaardigheden vereist zijn, eerder niet uit het gebied van elektronica, maar uit het gebied van timmerwerk.

Stap 6

En het laatste. Gebruik je de speaker zonder behuizing, plaats hem dan in één. U zult aangenaam verrast zijn om te ontdekken dat dezelfde kop een volledig nieuw geluid heeft.

Aanbevolen: