Waarom Een op Android Gebaseerd Virus Gevaarlijk Is

Waarom Een op Android Gebaseerd Virus Gevaarlijk Is
Waarom Een op Android Gebaseerd Virus Gevaarlijk Is

Video: Waarom Een op Android Gebaseerd Virus Gevaarlijk Is

Video: Waarom Een op Android Gebaseerd Virus Gevaarlijk Is
Video: Android Virus Series #2: Android.Wipelocker.A 2024, Mei
Anonim

Android is een relatief jong besturingssysteem. Desondanks bestaat er al een vrij groot aantal verschillende virussen voor. Sommigen van hen kunnen aanzienlijke financiële verliezen veroorzaken.

Waarom een op Android gebaseerd virus gevaarlijk is
Waarom een op Android gebaseerd virus gevaarlijk is

De gevaarlijkste categorie Android-virussen zijn SMS-trojans. Deze kwaadaardige programma's behoren tot de Android. SmsSend-familie. Het belangrijkste doel van deze virusmodules is het verzenden van korte berichten naar prepaid-tolnummers. De introductie van zo'n kwaadaardige applicatie op een Android-smartphone kan leiden tot herhaaldelijk verlies van geld op de rekening van een mobiele abonnee.

Uiteraard zal dit type virus eigenaren van Android-tabletcomputers niet schaden. Deze apparaten waren oorspronkelijk niet bedoeld voor het verzenden van sms-berichten, omdat maak geen verbinding met een mobiele provider. Helaas zijn dergelijke apparaten kwetsbaar voor virussen van het tweede type - typische Trojaanse paarden.

Het doel van deze software is om vertrouwelijke informatie van gebruikers te verzamelen. Meestal zijn deze applicaties gericht op het stelen van mailboxen, sociale media-accounts, enzovoort.

De meeste virusprogramma's zijn ontworpen voor financieel gewin. De hulpprogramma's kunnen advertentievensters in de systeem- of browserpagina's injecteren, automatisch sms-berichten verzenden en zelfs uw Android-smartphone dwingen deel uit te maken van een enkel botnet-netwerk.

Om malware te bestrijden, wordt aanbevolen om de optie "Installatie van toepassingen van niet-geverifieerde bronnen toestaan" uit te schakelen. Helaas vallen te weinig hulpprogramma's in de categorie van geteste programma's. U kunt vaak een situatie tegenkomen waarin de officiële applicaties van smartphonefabrikanten het deactiveren van deze optie vereisen.

De nieuwste Android-virussen zijn manieren om sms-berichten van banken en vergelijkbare organisaties te onderscheppen. Helaas kunnen deze hulpprogramma's leiden tot diefstal van geld van verschillende bankkaarten.

Aanbevolen: