Hoe Zich Te Ontdoen Van Het SMS-virus

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van Het SMS-virus
Hoe Zich Te Ontdoen Van Het SMS-virus

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Het SMS-virus

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Het SMS-virus
Video: КАК ЛЕГКО УБРАТЬ РЖАВЧИНУ С МЕТАЛЛА 2024, Mei
Anonim

Tien jaar geleden was het mogelijk om veilig op een computer te werken zonder antivirusprogramma's te installeren, met inachtneming van eenvoudige voorzorgsmaatregelen. Tegenwoordig is het praktisch onmogelijk, aangezien duizenden kwaadaardige programma's op het World Wide Web worden verspreid. Een van de typen is een sms-virus dat uw computer binnendringt, het blokkeert de werking van sommige bestanden en processen en eist irritant om een sms-bericht met een bepaalde tekst naar het opgegeven nummer te sturen.

Hoe zich te ontdoen van het SMS-virus
Hoe zich te ontdoen van het SMS-virus

instructies:

Stap 1

De praktijk leert dat zelfs wanneer een bericht wordt verzonden en de juiste code wordt ingevoerd, de kwaadaardige actie van het virus niet stopt en tot enkele duizenden roebels van de mobiele telefoonrekening kunnen worden afgeschreven. Vandaar de hoofdregel: stuur geen sms op verzoek van een virusprogramma.

Stap 2

Controleer allereerst uw computer met een antivirusprogramma. Als de eerste stap niet werkt, klikt u op Start / Programma's / Accessoires / Systeemwerkset / Systeemherstel en start u Checkpoint Systeemherstel.

Stap 3

Als de vorige aanbevelingen niet werken, start u uw computer op in de veilige modus. Om dit te doen, start u opnieuw op en, terwijl de computer opstart, drukt u op de F8-toets en selecteert u veilige opstartmodus.

Stap 4

Het is noodzakelijk om Systeemherstel uit te schakelen (klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" / Eigenschappen / Systeemherstel, vink het selectievakje "Systeemherstel uitschakelen" aan).

Stap 5

Scan in de veilige modus uw computer met antivirusprogramma's: eerst Drweb CureIt, AVZ, Trojan Remover. U kunt antivirusprogramma's downloaden van de websites van de fabrikanten.

Stap 6

Terwijl u in de veilige modus blijft, controleert u zorgvuldig de opstartitems en verwijdert u verdachte programma's. Controleer het registerpad (Start / regedit), verwijder alle onnodige en verdachte. Start opnieuw op en controleer het resultaat.

Aanbevolen: