Hoe Batterijen Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Batterijen Te Herstellen
Hoe Batterijen Te Herstellen

Video: Hoe Batterijen Te Herstellen

Video: Hoe Batterijen Te Herstellen
Video: How To RENEW CAR & TRUCK Batteries at Home & SAVE BIG MONEY! 2024, Mei
Anonim

Batterijen worden gebruikt in een grote verscheidenheid aan huishoudelijke apparatuur (afstandsbedieningen, klokken, radiobandrecorders, enz.). Na verloop van tijd moeten ze worden vervangen. Elementen die nog geschikt zijn voor werk, worden vaak weggegooid, omdat de methoden om ze te "revitaliseren" niet wijdverbreid genoeg zijn.

Hoe batterijen te herstellen
Hoe batterijen te herstellen

Noodzakelijk

  • - priem of scherpe spijker;
  • - spuit;
  • - gedistilleerd water;
  • - 9% tafelazijn;
  • - 10% zoutzuuroplossing;
  • - plasticine of hars;
  • - een kleine hamer;
  • - heet water;
  • - batterij oplader.

instructies:

Stap 1

Het proces van het herstellen van de werkcapaciteit van een batterij wordt regeneratie genoemd. De praktijk leert dat niet elk element geschikt is voor herstel, maar slechts één waarvan de capaciteit en spanning niet onder een bepaalde waarde zijn gedaald (voor een 1,5 V-vingerbatterij zal deze waarde 0,7-0,8 V zijn).

Stap 2

Houd er rekening mee dat batterijen die werken met hoge belastingsstromen (zaklampen, kinderspeelgoed, draagbare radiobandrecorders, enz.) het meest succesvol kunnen worden hersteld; veel erger - elementen die op lage stroomsterkte werken (horloges, draagbare radio, camera's, enz.)

Stap 3

Als de vingerbatterij lange tijd is opgeborgen en is uitgedroogd, maak dan twee gaten met een priem of een dunne spijker langs de centrale staaf in het midden tussen de batterij en de randen van de batterij. De gaatjes moeten worden gemaakt tot een diepte van ongeveer ¾ van de celhoogte.

Stap 4

Spuit met een medische spuit een paar druppels water (bij voorkeur gedestilleerd) in een van de gaatjes. De verplaatste lucht zal op dit moment door het tweede gat naar buiten gaan. Verwijder de spuit zodra er water in het tweede gaatje verschijnt. Na het "vullen" van de batterij de gaten afdekken met plasticine of hete hars.

Stap 5

Een andere, betrouwbaardere optie voor het vullen van een batterij is geen water, maar een 10% zoutzuuroplossing of een dubbele dosis azijn.

Stap 6

U kunt de batterij ook nieuw leven inblazen door deze ongeveer 10 minuten in heet water onder te dompelen.

Stap 7

Mechanische belasting kan ook de levensduur van de batterij met 2-3 dagen verlengen. Probeer voorzichtig met een kleine hamer op het lichaam van de elementen te tikken.

Stap 8

Er zijn oplaadopties voor verschillende soorten batterijen. Diagrammen van dergelijke apparaten zijn te vinden op internet.

Aanbevolen: