Hoe U Kunt Controleren Of Uw Telefoon Echt Is

Inhoudsopgave:

Hoe U Kunt Controleren Of Uw Telefoon Echt Is
Hoe U Kunt Controleren Of Uw Telefoon Echt Is

Video: Hoe U Kunt Controleren Of Uw Telefoon Echt Is

Video: Hoe U Kunt Controleren Of Uw Telefoon Echt Is
Video: Deze 6 WhatsApp tricks kende je waarschijnlijk nog niet! 2024, Mei
Anonim

Zowel bij het kopen van een handheld-apparaat als bij het kopen van een telefoon in gespecialiseerde winkels bestaat het risico om een vervalste mobiele telefoon aan te treffen. Het is niet moeilijk om een neptelefoon van een echte te onderscheiden; het is voldoende om een reeks eenvoudige stappen uit te voeren om een neptelefoon te onthullen.

Hoe u kunt controleren of uw telefoon echt is
Hoe u kunt controleren of uw telefoon echt is

instructies:

Stap 1

Controleer eerst het telefoonhoesje. Het moet gemaakt zijn van materialen die in de beschrijving worden vermeld en hun kwaliteit moet bovengemiddeld zijn. Ze mogen niet buigen als ze worden ingedrukt, piepen en losse onderdelen zijn onaanvaardbaar. Het telefoonmodel moet er precies zo uitzien als op de doos, de verhoudingen moeten exact worden aangehouden.

Stap 2

Let op het binnenpaneel van de telefoon, dat zich achter de batterij bevindt. Het mag geen extra slots hebben voor simkaarten of flashkaarten, behalve die vermeld in de technische beschrijving van de telefoon. De telefoon moet certificeringsstickers hebben. U moet ook duidelijk het serienummer en IMEI-nummer van uw telefoon zien.

Stap 3

Vermijd telefoons met tv-tuners. In de overgrote meerderheid bouwen alleen Chinese fabrikanten deze functie in apparaten in. Wanneer je een telefoon "met een tv" koopt, koop je een bekende "grijze" telefoon die niet is gecertificeerd en geen garantie heeft.

Stap 4

Let bij het aanzetten van de telefoon op het display. Het moet helder en duidelijk zijn, met de resolutie die in de beschrijving wordt vermeld. Schermkorreligheid en "uitgebrande" pixels zijn onaanvaardbaar. De menu-items moeten overeenkomen met de technische specificaties, d.w.z. de telefoon mag alleen worden voorzien van die functies die in de instructies worden geleverd.

Stap 5

Als u geen tijd heeft voor zo'n grondig onderzoek van de telefoon, volstaat het om een kort commando * # 06 # in te voeren, waarna het IMEI-nummer van de telefoon op het scherm moet worden weergegeven. Het IMEI-nummer is het identificatienummer van de telefoon. De nummers die op het scherm worden weergegeven, moeten overeenkomen met die op de achterkant van de telefoon. Als er geen IMEI-nummer op het achterpaneel staat, zoek dan naar het serienummer (S / N). De laatste zes cijfers van het IMEI-nummer die op het scherm verschijnen, moeten overeenkomen met het serienummer onder de achterkant. Als de nummers niet overeenkomen of het * # 06 # commando niet werkt, moet je weten dat er een "grijze" telefoon voor je staat.

Aanbevolen: