Een Ventilator Aansluiten

Een Ventilator Aansluiten
Een Ventilator Aansluiten

Video: Een Ventilator Aansluiten

Video: Een Ventilator Aansluiten
Video: How to Wire a Ceiling Fan | Lighting and Ceiling Fans | The Home Depot 2024, Mei
Anonim

Laten we om te beginnen een test uitvoeren die zal aantonen of we een ventilator in de keuken of badkamer in het algemeen nodig hebben. Breng een lucifer of aansteker naar de ventilatieopening. Als de vlam uitgaat of afwijkt in de richting van het gat, heeft het geen zin om de ventilator te installeren, het ventilatiesysteem werkt. Als de vlam niet reageert, moet er een ventilator worden geïnstalleerd.

Een ventilator aansluiten
Een ventilator aansluiten

Je hoort wel eens onberedeneerd advies, de onderkant van de deur afgezaagd zodat er een spleet ontstaat tussen de vloer en de deur, ik vraag me af of de adviseurs dit zelf al gedaan hebben met hun deur ter waarde van $300-500, wat uitgaat van een strak sluiten?

In onze eenentwintigste eeuw, de eeuw van perfecte technologieën, zijn er fans die niet alleen de externe, esthetische uitstraling van uw keuken of badkamer niet zullen bederven, maar integendeel ook organisch zullen versmelten met het interieur. Als het een ventilator voor een badkamer is, moet deze noodzakelijkerwijs worden beschermd tegen stoom en spatten, moet de elektrische veiligheidsclassificatie minimaal IP 45 zijn en moet de capaciteit overeenkomen met een indicator van 100 m3 / h.

De keuken stelt meer eisen aan de circulatie van constante frisse lucht, daarom moet een krachtigere ventilator in de keuken worden aangesloten, de capaciteit moet 200-300 m3 / h zijn. Afhankelijk van de ruimte moet ook het aansluitschema voor de afzuigventilator worden gekozen. Waar het geen fundamentele vereisten heeft, moet u het "klassieke" aansluitschema gebruiken, bijvoorbeeld in een toilet, dit gebeurt door een parallelle verbinding met de lamp. Het is erg handig, de ventilator gaat tegelijk aan en uit met het in- en uitschakelen van het licht in het toilet.

Het is belangrijk bij een dergelijke aansluiting er rekening mee te houden dat als de spanning van het armatuur 12 volt is, het noodzakelijk is om de ventilator aan te sluiten op de step-down transformator. In het geval van een keuken zou deze methode ongepast zijn. Aangezien de ventilator ook overdag moet werken, wanneer we geen licht gebruiken, zijn er voor deze doeleinden best handige ventilatoren met een ingebouwde timer, die is ingesteld om te draaien en uit te schakelen, of gewoon aan te zetten, en het zal werken zolang u het niet zelf uitschakelt.

Een afzuigventilator met een sensor die de vochtigheidsgraad in de kamer leest, is ideaal voor een badkamer, ze zijn duurder dan gewone, maar ze zullen beter werken, hij zal automatisch inschakelen wanneer de vochtigheidswaarden worden overschreden.

Aanbevolen: