Het Serienummer Van Uw Telefoon Bekijken

Inhoudsopgave:

Het Serienummer Van Uw Telefoon Bekijken
Het Serienummer Van Uw Telefoon Bekijken

Video: Het Serienummer Van Uw Telefoon Bekijken

Video: Het Serienummer Van Uw Telefoon Bekijken
Video: How to view / find IMEI and serial number on Android device 2024, Mei
Anonim

Elke mobiele telefoon heeft een serienummer, de zogenaamde IMEI (Mobile Equipment Identity), toegekend door de fabrikant. Als u het serienummer van uw telefoon kent, kunt u deze gemakkelijker terugvinden als deze gestolen of verloren is.

Het serienummer van uw telefoon bekijken
Het serienummer van uw telefoon bekijken

instructies:

Stap 1

Wanneer de telefoon is ingeschakeld, wordt het identificatienummer gelezen door de apparatuur van het telefonistebedrijf. Als u uw telefoon verliest of van u wordt gestolen, is er nog steeds een kans om het verlies te vinden - maar alleen als u de IMEI van uw telefoon kent.

Stap 2

U kunt het serienummer van uw telefoon op verschillende manieren achterhalen. Het eenvoudigst: bel het commando "* # 06 #" (zonder aanhalingstekens), het serienummer van je telefoon verschijnt direct op het scherm.

Stap 3

Het serienummer staat ook op het telefoonhoesje. Om het te zien, zet u uw telefoon uit, verwijdert u de hoes en haalt u de batterij eruit. IMEI staat op de behuizing onder de batterij, naast de streepjescode.

Stap 4

Het identificatienummer staat ook op de doos van de telefoon, vaak is zij het die helpt om de IMEI van het verloren apparaat te achterhalen. Totdat er niets met de telefoon gebeurt, is de eigenaar meestal niet geïnteresseerd in het serienummer. Dit is verkeerd - als u uw telefooncel niet bewaart, noteer dan de IMEI in een notitieblok of computerbestand, of bewaar het op een veilige plaats.

Stap 5

Als uw telefoon is gestolen, schrijf dan een overeenkomstige verklaring aan de politie. Sta erop dat wetshandhavingsinstanties contact opnemen met uw mobiele provider om uw telefoon te lokaliseren. U moet niet zelf contact opnemen met het mobiele bedrijf met een verzoek om de IMEI van een gestolen telefoon te volgen - hoogstwaarschijnlijk wordt u geweigerd.

Stap 6

Soms wordt de aankoop van een telefoon met de hand gedaan, zonder documenten. Om geen gestolen telefoon te kopen, controleert u het identificatienummer op internet aan de hand van de databases van gestolen telefoons. Het is gemakkelijk om dergelijke databases te vinden - typ gewoon "gestolen telefoonnummers van de database" in het zoekvak, u krijgt veel relevante links. Als uw telefoon wordt gestolen, vergeet dan niet het identificatienummer aan deze databases toe te voegen.

Stap 7

Niet alleen telefoons, maar ook USB-modems hebben een identificatienummer. Als je om wat voor reden dan ook je anonimiteit wilt waarborgen en de simkaart in de modem wilt wijzigen, levert dit bijna niets op, aangezien de IMEI van de modem hetzelfde is gebleven en je, indien nodig, altijd goed te vinden bent.

Aanbevolen: