Hoe U Uw Mobiele Telefooncode Kunt Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Mobiele Telefooncode Kunt Achterhalen
Hoe U Uw Mobiele Telefooncode Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Uw Mobiele Telefooncode Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Uw Mobiele Telefooncode Kunt Achterhalen
Video: Afgeluisterd via je telefoon? Dit kun je doen 2024, Mei
Anonim

Elke mobiele telefoon heeft zijn eigen identificatienummer - IMEI (Mobile Equipment Identity). Dit nummer wordt tijdens de productie in de telefoon ingevoerd en kan in sommige situaties nuttig zijn.

Hoe u uw mobiele telefooncode kunt achterhalen
Hoe u uw mobiele telefooncode kunt achterhalen

instructies:

Stap 1

IMEI is een soort gsm-paspoort. Elke keer dat de telefoon verbinding maakt met het netwerk, wordt het identificatienummer gelezen door de apparatuur van de telefoonmaatschappij. Als u in een moeilijke situatie uw anonimiteit wilt waarborgen en uw simkaart wilt wijzigen, kunt u nog steeds worden berekend door IMEI - uw telefoon blijft tenslotte hetzelfde.

Stap 2

Er zijn twee manieren om de identificatiecode van een mobiele telefoon te achterhalen. De eenvoudigste manier is om het commando "* # 06 #" te typen (zonder aanhalingstekens), er verschijnt een vrij lange rij cijfers op het telefoonscherm - dit is de IMEI.

Stap 3

Methode twee: zet de telefoon uit, verwijder de hoes, haal de batterij eruit. Daaronder, op het telefoonhoesje, zie je een sticker met deze code. Meestal staat de code ook naast de streepjescode op de telefooncel.

Stap 4

Als u de telefooncel niet bewaart, noteert u de identificatiecode in een notitieboekje of op een andere handige plaats. Waarom is dit nodig? In het geval dat u uw telefoon verliest of deze wordt gestolen, krijgt u de mogelijkheid om deze te proberen te vinden. Hoe je dat doet?

Stap 5

Allereerst moet u een verklaring aan de politie schrijven over de diefstal en de IMEI op de hoogte stellen van de gestolen telefoon. Pogingen om zelf contact op te nemen met de mobiele operator zullen hoogstwaarschijnlijk niets opleveren. Maar via de politie kun je mobiele operators dwingen de gestolen telefoon op te sporen en in ieder geval te blokkeren.

Stap 6

Houd er rekening mee dat een gestolen telefoon een te kleine zaak is voor de politie, dus je zult volhardend moeten zijn en vragen om de IMEI van de mobiele operators te informeren. In dit geval mag je hopen dat de gestolen telefoon alsnog wordt gevonden.

Stap 7

IMEI kan ook handig zijn als je een handtelefoon koopt zonder documenten (wat je eigenlijk niet zou moeten doen). Er zijn websites op internet die de gegevens van duizenden gestolen en verloren telefoons hebben gepost, u kunt altijd controleren of de telefoon die u koopt er tussen zit.

Stap 8

Het is vermeldenswaard dat in sommige gevallen de IMEI kan worden gewijzigd door te knipperen. USB-modems hebben ook een identificatiecode. Om de IMEI van de telefoon of modem aan de simkaart te koppelen, volstaat het om deze eenmaal in te schakelen.

Aanbevolen: