Hoe De Dma-modus Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Dma-modus Te Veranderen
Hoe De Dma-modus Te Veranderen

Video: Hoe De Dma-modus Te Veranderen

Video: Hoe De Dma-modus Te Veranderen
Video: Ultra DMA Mode-5, S.M.A.R.T Capable and Status OK Бо забони точики 2024, Mei
Anonim

IDE-apparaten kunnen werken in DMA-modus - directe geheugentoegang en PIO - programma I / O, wanneer gegevens worden uitgewisseld met behulp van de centrale processor. In de PIO-modus is het systeem veel langzamer.

Hoe de dma-modus te veranderen
Hoe de dma-modus te veranderen

instructies:

Stap 1

De bedrijfsmodus wordt ingesteld in het BIOS. Wacht na het inschakelen van de computer tot de systeemprompt op de monitor verschijnt om de Setup-instellingen te openen: "Druk op Delete om in te stellen". De BIOS-ontwerper kan een andere sleutel toewijzen, meestal F2, F9 of F10. Zoek in het BIOS-menu het item dat IDE-apparaten beschrijft. Stel de DMA-bedrijfsmodus in. Druk op F10 om af te sluiten en de instellingen op te slaan. Antwoord "Y" op de systeemvraag.

Stap 2

Nadat Windows is opgestart, gebruikt u Win + R en voert u devmgmt.msc in om Apparaatbeheer te openen. Vouw het knooppunt IDE/ATAPI-controllers uit. Roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop op de apparaten "Primair IDE-kanaal" en "Secundair IDE-kanaal" te klikken. Vink het item "Eigenschappen" aan en ga naar het tabblad "Extra parameters". Selecteer in de regel "Overdrachtsmodus" "DMA, indien beschikbaar".

Stap 3

Als de modus niet kan worden gewijzigd, klikt u met de rechtermuisknop op het kanaalpictogram en markeert u "Verwijderen". Klik op OK om te bevestigen en uw computer opnieuw op te starten. Na het opnieuw opstarten wordt de IDE-modus automatisch geselecteerd, of u hebt de mogelijkheid om deze handmatig in te stellen.

Stap 4

Als de driver tijdens het werken onder Windows bij het benaderen van de harde schijf of het optische station een groot aantal fouten detecteert, schakelt het systeem automatisch over naar PIO. Probeer de lus te vervangen - dit kan de oorzaak van de storing zijn. Download en installeer het door de fabrikant aanbevolen IDE-controllerstuurprogramma.

Stap 5

Controleer de staat van de harde schijf met speciale testprogramma's, bijvoorbeeld mhdd of Victoria. Als de tests een groot aantal slechte sectoren laten zien, moet u er mogelijk voor zorgen dat de informatie op andere media wordt opgeslagen.

Stap 6

U kunt registerfoutcontrole uitschakelen. Open hiervoor het startvenster van het programma met de combinatie Win + R en voer regedit in. Zoek de tak HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesCdfs. Controleer de ErrorControl-toets en klik op Bewerken in het menu Bewerken. Voer de waarde "0" in en start uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: