Hoe Een Luidspreker Via Bluetooth Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Luidspreker Via Bluetooth Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Hoe Een Luidspreker Via Bluetooth Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Luidspreker Via Bluetooth Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Luidspreker Via Bluetooth Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Video: How to Connect Bluetooth Speaker to Laptop 2024, April
Anonim

De eenentwintigste eeuw is de tijd van draadloze technologieën. Veel kabels en connectoren behoren tot het verleden, nu zijn alle apparaten verbonden via draadloze netwerken. Dit is niet verwonderlijk, want draadloze technologie is veel handiger en dankzij alomtegenwoordigheid kun je verschillende apparaten aansluiten.

kolom
kolom

Bluetooth-configuratie

Voordat u het accessoire op de laptop aansluit, moet u de Bluetooth configureren. Allereerst moet u ervoor zorgen dat deze zich in de laptop bevindt. Klik in Windows 10 gewoon op de meldingsbalk. Er zal een schuifregelaar zijn om bluetooth in en uit te schakelen. In Windows 7 en eerder moet u dezelfde procedure uitvoeren, maar met een klein verschil - u moet naar "Apparaatbeheer" gaan en daar "Draadloze netwerken" selecteren voor Windows 8.1 en "Hardware en geluid" - " Bluetooth-apparaten toevoegen" voor Windows 7.

Als een dergelijk item in de bovenstaande punten niet voorkomt, zijn er twee opties: er is geen Bluetooth-adapter en deze moet apart worden gekocht (aangesloten via USB), of er zijn geen stuurprogramma's op geïnstalleerd (download van de website van de fabrikant). Op sommige laptops wordt de draadloze verbindingsknop direct op het toetsenbord geplaatst - dit is een van de F-functietoetsen.

Een luidspreker verbinden via bluetooth

Tegenwoordig zijn de meeste computergebruikers zich bewust van de mogelijkheden van draagbare luidsprekers. Hoewel dit apparaat bepaalde nadelen heeft, wordt het steeds populairder. Dankzij deze speakers zet je het geluid van je laptop harder en draag je ze ook nog eens bij je, zelfs in je tas. Deze apparaten variëren in prestaties en kunnen een uitstekend geluid leveren.

Een aantal stappen om aan te sluiten:

  1. Het is noodzakelijk om de luidspreker dichter bij de laptop te plaatsen en aan te zetten. Een succesvolle lancering wordt meestal aangegeven door een kleine indicator op de behuizing van de gadget. Het kan zowel continu branden als knipperen.
  2. Nu kunt u de Bluetooth-adapter op de laptop zelf inschakelen. Op de toetsenborden van sommige laptops bevindt zich voor dit doel een speciale toets met een bijbehorend pictogram in het "F1-F12" -blok. Het moet worden ingedrukt in combinatie met "Fn".
  3. Als zo'n sleutel niet aanwezig is of moeilijk te vinden is, kunt u de adapter via het besturingssysteem inschakelen.
  4. Na alle voorbereidende stappen moet je de koppelmodus op de luidspreker inschakelen. De exacte aanduiding van deze knop zullen we hier niet geven, omdat ze op verschillende apparaten anders kunnen worden genoemd en er anders uit kunnen zien. Lees de handleiding die bij de kit hoort.
  5. Vervolgens moet je het bluetooth-apparaat in het besturingssysteem aansluiten. Voor al dergelijke gadgets zijn de acties standaard.

Voor Windows 10 zijn de stappen als volgt:

  1. Klik op het menu "Start" en zoek daar naar het pictogram "Opties".
  2. Ga dan naar de sectie "Apparaten".
  3. Zet de adapter aan, als deze was uitgeschakeld, en klik op de plus om een apparaat toe te voegen.
  4. Selecteer vervolgens het juiste item in het menu.
  5. We vinden de gewenste gadget in de lijst (in dit geval is het een headset en heb je een kolom). Dit kan worden gedaan door de weergegeven naam, als er meerdere zijn.
  6. Klaar, het apparaat is verbonden.

Aanbevolen: