Hoe De Geluidskwaliteit Te Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe De Geluidskwaliteit Te Verbeteren
Hoe De Geluidskwaliteit Te Verbeteren

Video: Hoe De Geluidskwaliteit Te Verbeteren

Video: Hoe De Geluidskwaliteit Te Verbeteren
Video: 5 tips om je thuiswerk skills te verbeteren met je beeld en geluid apparaten 2024, Mei
Anonim

Geluidskwaliteit is een zeer relevante parameter voor gebruikers die actief gebruik maken van internettelefonie of programma's voor geluidsopname. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de belangrijkste kwaliteitsfactor de microfoon is, maar in werkelijkheid is alles wat gecompliceerder.

Hoe de geluidskwaliteit te verbeteren
Hoe de geluidskwaliteit te verbeteren

instructies:

Stap 1

Bij internettelefonie wordt de geluidskwaliteit bepaald door de kwaliteit van de verbinding. Bovendien is een behoorlijke snelheid aan beide uiteinden van de draad even belangrijk; zowel jij als je gesprekspartner. Dit gebeurt omdat programma's (zoals Skype) prioriteit geven aan de stabiliteit van het gesprek, en als je een trage internetverbinding hebt, ontvangt de software automatisch een signaal van de slechtste kwaliteit zodat je er zonder onderbreking naar kunt luisteren. Stop met het downloaden van bestanden, het downloaden van video's of andere verkeersverslindende programma's terwijl u praat om de geluidskwaliteit aanzienlijk te verhogen.

Stap 2

Een goede geluidskwaliteit wordt bereikt door audiobestanden te verwerken. Ideaal hiervoor is het Adobe Audition-programma, dat de rijkste tools biedt voor het verbeteren van de geluidskwaliteit - ruisverwijdering, helderheidsverbetering en veel verschillende soorten effecten. Bovendien kan de gebruiker plug-ins in het programma installeren, die automatisch enkele verwerkingsstadia zullen uitvoeren. Met de beste kun je geluid van bijna studiokwaliteit krijgen op een gewone karaokemicrofoon.

Stap 3

Kwaliteitsapparatuur speelt natuurlijk een belangrijke rol. Het belangrijkste kenmerk is dat microfoons in de prijsklasse van 200-1000 roebel weinig van elkaar verschillen. Alleen door over te stappen op professionele studioapparatuur krijgt u een echt significante kwaliteitsverhoging. Dit impliceert niet alleen een microfoon voor 2,5 duizend roebel, maar ook een bijbehorende geluidskaart en een geluidsversterker. Dit is de enige manier om de apparatuur echt "op volle capaciteit" te laten werken: een goede microfoon gebruiken zonder een goede geluidskaart is nutteloos, het kan de kwaliteit van het geleverde geluid gewoon niet aan. Over het algemeen beginnen de kosten van een min of meer solide set vanaf 6000 roebel, en het is de moeite waard om het alleen aan te schaffen als u professioneel geluidsopnamen gaat maken.

Aanbevolen: