Gegevens Van Grafische Kaarten Begrijpen

Inhoudsopgave:

Gegevens Van Grafische Kaarten Begrijpen
Gegevens Van Grafische Kaarten Begrijpen

Video: Gegevens Van Grafische Kaarten Begrijpen

Video: Gegevens Van Grafische Kaarten Begrijpen
Video: BatchGeo - Zó eenvoudig is het om gegevens in kaart te brengen 2024, April
Anonim

Het kennen van de belangrijkste kenmerken van videokaarten vereenvoudigt het selectieproces aanzienlijk en stelt u in staat precies het apparaat aan te schaffen dat aan alle noodzakelijke vereisten van de gebruiker zal voldoen.

Videokaart
Videokaart

GPU-kloksnelheid

De klokfrequentie van de videochip is verantwoordelijk voor de bandbreedte. Dus hoe hoger de waarde, hoe meer pixels per seconde de GPU kan verwerken. Meestal zie je, als je een videokaart kiest, bijvoorbeeld in een winkel, twee cijfers op het prijskaartje met eenheden in megahertz. De kleinste van hen toont alleen de waarde van de frequentie van de GPU.

Klokfrequentie videogeheugen

De frequentie van de videogeheugenbus beïnvloedt de geheugenbandbreedte (hierna geheugenbandbreedte genoemd). En nu al heeft de geheugenbandbreedte direct invloed op de werking van de videokaart in 3D-toepassingen. Daarom, hoe hoger de frequentie, hoe comfortabeler u zult zijn bij het werken met dergelijke toepassingen. De waarde wordt aangegeven door het tweede, grotere getal, waarnaast MHz of MHz staat.

Breedte geheugenbus

Busbreedte is een belangrijk kenmerk dat de geheugenbandbreedte beïnvloedt. Hoe breder de breedte, hoe meer data er in één klokcyclus kan worden overgedragen, wat natuurlijk een positief effect heeft op de snelheid van de videokaart. De maateenheid voor breedte is bit. Het wordt niet aanbevolen om videokaarten met 64-bits bussen te nemen, als u zich comfortabel wilt onderdompelen in de wereld van computergames, dit heeft een negatieve invloed op hun prestaties, is het beter om ten minste 128-bits mid-range interfaces te kiezen.

Grootte videogeheugen

Een ander kenmerk is de hoeveelheid eigen geheugen van de videokaart. Op moderne kaarten wordt het gemeten in gigabytes. En dit is waar veel gebruikers in de war raken. Het feit is dat videogeheugen wordt gebruikt om verwerkte gegevens op te slaan, wat op geen enkele manier de snelheid van hun verwerking beïnvloedt; het RAM-geheugen van de computer wordt voor dezelfde doeleinden gebruikt. Daarom, als andere zaken gelijk blijven, zullen videokaarten met verschillende hoeveelheden eigen geheugen hetzelfde werken. Natuurlijk, als er voldoende RAM is in gevallen waar het videogeheugen niet genoeg is.

Type videogeheugen

Moderne soorten videogeheugen maken het mogelijk om de hoeveelheid verzonden gegevens met dezelfde frequentie te vergroten. Er zijn verschillende soorten, maar de meest voorkomende zijn DDR, die verdubbeld is, en GDDR, die vier keer groter is. Maar dit is niet het enige verschil tussen hen: geheugentypes kunnen ook verschillen in stroomverbruik en warmteafvoer. Het belangrijkste verschil tussen GDDR3 en DDR2 is bijvoorbeeld de hoeveelheid verbruikte stroom en de vrijgekomen temperatuur.

Aanbevolen: