Hoe Maak Je Een Eenvoudige Audioversterker?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Eenvoudige Audioversterker?
Hoe Maak Je Een Eenvoudige Audioversterker?

Video: Hoe Maak Je Een Eenvoudige Audioversterker?

Video: Hoe Maak Je Een Eenvoudige Audioversterker?
Video: How to make a Simple mini audio amplifier. #Homemade 2024, April
Anonim

Een laagfrequente versterker gemonteerd op een geïntegreerde schakeling is handig omdat deze na montage niet hoeft te worden afgesteld. Een van de meest voorkomende IC's voor gebruik in deze versterkers is de LM386.

Hoe maak je een eenvoudige audioversterker?
Hoe maak je een eenvoudige audioversterker?

instructies:

Stap 1

Sluit de tweede en vierde pinnen van de LM386-microschakeling aan op de gemeenschappelijke draad.

Stap 2

Sluit de zesde pin van de microschakeling aan op de powerbus (+6 volt), maar zet deze bus nog niet van stroom.

Stap 3

Neem een variabele weerstand van tien kilo-ohm. Plaats het met het handvat naar boven, met de draden naar u toe gericht. Sluit de linker aansluiting van de weerstand aan op de gemeenschappelijke draad, sluit de middelste aan op de derde aansluiting van de microschakeling en de rechter op de uitgang van de signaalbron. Het resultaat is een volumeregeling.

Stap 4

Stel de zogenaamde correctieketting samen. Sluit hiervoor in serie een condensator aan met een capaciteit van ongeveer 0,05 F en een weerstand met een weerstand van ongeveer 10 ohm. Verbind deze ketting tussen de vijfde pin van de microschakeling en de gemeenschappelijke draad.

Stap 5

Sluit een van de luidsprekeraansluitingen met een weerstand van 8 ohm aan op de vijfde pin van de microschakeling via een elektrolytische condensator met een capaciteit van 100 tot 500 μF (plus op de microschakeling), en de andere op de gemeenschappelijke draad.

Stap 6

Deze versterker heeft een gain van 20. Om deze te vertienvoudigen heb je nog twee condensatoren nodig. Een van hen, met een capaciteit van 0,1 F, verbindt de zevende pin van de microschakeling en de gemeenschappelijke draad. De tweede, elektrolytisch, met een capaciteit van 10 μF, verbindt de eerste en achtste terminal (plus met de eerste).

Stap 7

Als de 200X-versterking te hoog is en de 20X-versterking te laag, stel deze dan in op 50. Sluit hiervoor een weerstand van 1K in serie aan met de 10uF-condensator.

Stap 8

Voeg desgewenst extra basversterking toe aan de versterker. Om dit te doen, vervangt u de condensator van 10 μF door een andere, met een capaciteit van 0,02 tot 0,05 μF, en vertienvoudigt u de weerstand van de weerstand die ermee in serie is geschakeld.

Stap 9

Zet de volumeregelaar op het minimum, schakel de voeding en het ingangssignaal in op de versterker en verhoog het volume geleidelijk tot het gewenste niveau.

Aanbevolen: