Hoe Een Telefoonoplichter Te Straffen: Eenvoudige Manieren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Telefoonoplichter Te Straffen: Eenvoudige Manieren
Hoe Een Telefoonoplichter Te Straffen: Eenvoudige Manieren

Video: Hoe Een Telefoonoplichter Te Straffen: Eenvoudige Manieren

Video: Hoe Een Telefoonoplichter Te Straffen: Eenvoudige Manieren
Video: Help! Is je Marktplaats-account gehackt, of ben je opgelicht? En geven ze niet thuis? | (AVROTROS) 2024, April
Anonim

De media bespreken voortdurend de kwestie van waakzaam zijn en niet bezwijken voor de oplichting van telefonische oplichters die "niet stilzitten" en komen met steeds meer nieuwe schema's om burgers te misleiden.

Telefoon oplichters
Telefoon oplichters

Telefoon cheats

Telefoon oplichters
Telefoon oplichters

Telefoonoplichting is een van de veiligste en bovendien een zeer eenvoudige manier om de portemonnee van burgers te ontladen. Daarom is het onwaarschijnlijk dat degenen die met hen omgaan, ze zullen weigeren. Gelukkig hebben de meeste mensen nu geleerd fraudeurs te herkennen, oplettender en waakzamer te worden. Velen hebben niet gemakkelijk geleerd zich niet voor de gek te laten houden door de oproep van een fraudeur te onthullen, en ze doen dat ook om, door van plaats te veranderen met de crimineel, hem in een zodanige staat te brengen dat hij zelf zijn kalmte verliest en de wens om deze abonnee te bellen nog een keer.

Manieren om je niet voor de gek te laten houden

Er zijn verschillende eenvoudige manieren waarop iedereen die een oproep van een fraudeur heeft ontvangen en deze heeft herkend, deze kan gebruiken. Deze methoden kunnen ook worden gebruikt wanneer vervelende verkopers bellen met advertenties voor hun producten, die verre van van de hoogste kwaliteit zijn.

Telefoon oplichters
Telefoon oplichters

In de regel hebben weinig van de oplichters die berichten naar de telefoon sturen veel informatie over de persoon naar wie ze worden verzonden. Een moeder krijgt bijvoorbeeld een bericht van haar zoon die een ongeluk heeft gemaakt en om geld vraagt.

Telefoon oplichters
Telefoon oplichters

En de ontvanger heeft geen zoon of bovendien kinderen in het algemeen.

Ze bellen vanuit de bank, dreigen met een onbetaalde lening en dreigen de kaart te blokkeren. Er wordt hen gevraagd informatie te noemen die vertrouwelijk is. Iemand luistert, maar weet dat hij geen krediet heeft en nooit heeft gehad.

Hoe een bedrieger te straffen?

Als de abonnee geen mobiele applicatie heeft die waarschuwt dat deze oproep afkomstig kan zijn van oplichters, kunt u dit doen nadat u de situatie hebt geanalyseerd en beseft dat ze u willen misleiden.

Telefoon oplichters
Telefoon oplichters

Je moet doen alsof je echt bang bent voor wat je zei. Stel een paar simpele vragen die je niet zouden hebben verraden en als het bijvoorbeeld een bankkaart betreft, ga er dan achteraan door het aan de telefoon te melden. Zeg dat je haar moet zoeken. Je kunt jezelf na een bepaalde tijd meerdere keren laten voelen en zeggen dat je het niet kunt vinden. De fraudeur zal begrijpen dat hij gepest wordt. Hang de telefoon op, want de gesprekken zijn betalend. Het is onwaarschijnlijk dat hij zijn geld wil verliezen, lang wachtend op een antwoord.

Criminelen vragen vaak om kaartnummers en pincodes. Geef het nummer dat als eerste in je opkomt. En als ze je terugbellen en zeggen dat er geen dergelijk nummer is, kun je antwoorden dat je een fout hebt gemaakt met het nummer en het verkeerde nummer opnieuw geven. De overtreder zal begrijpen dat je niet dommer bent dan hij en zal hem niet langer lastigvallen.

Telefoon oplichters
Telefoon oplichters

Een goede manier om bedriegers te straffen is door gebruik te maken van de service van de operators "Bel ten koste van de gesprekspartner". Het is mogelijk om de dader terug te bellen en in de wacht te zetten. Deze functie is handig bij het bellen naar bedrijven die hun producten opleggen.

Resultaat

Heel vaak maken deze eenvoudige manieren om telefoonoplichters te straffen hen snel kwaad. Ze verliezen hun zenuwen en laten hun "ware gezicht" zien. En dit was wat nodig was om te bereiken, beseffend dat ze je schaamteloos willen bedriegen.

Aanbevolen: