Hoe Maak Je Een Eenvoudige Walkie-talkie

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Eenvoudige Walkie-talkie
Hoe Maak Je Een Eenvoudige Walkie-talkie

Video: Hoe Maak Je Een Eenvoudige Walkie-talkie

Video: Hoe Maak Je Een Eenvoudige Walkie-talkie
Video: Make a 500m Range #Walkie-Talkie in easiest way (part 1) 2024, April
Anonim

Velen hebben draagbare radio's. Het is geen probleem om ze in de winkel te kopen, maar vaak hinderen grondobstakels, draden en metalen voorwerpen hun werk. Maar u kunt een stationaire portofoon met een laag vermogen samenstellen met een groter bereik. Hij kan zowel thuis als op het land staan, en een goede antenne vergroot het bereik onder alle omstandigheden tot 5-10 km.

Hoe maak je een eenvoudige walkie-talkie
Hoe maak je een eenvoudige walkie-talkie

Het is nodig

  • - onderdelen van een oude buizenradio of tv;
  • - soldeerbout;
  • - accessoires voor het solderen;
  • - aluminium plaat.

instructies:

Stap 1

Maak een U-vormig chassis van aluminiumplaat, rekening houdend met de afmetingen van de onderdelen die je hebt. Rust hem uit met een verticaal aluminium frontpaneel. Het zal mogelijk zijn om de bedieningselementen erop te plaatsen. Neem de voeding klaar van de radio, tv, radio, enz. Het is noodzakelijk dat het een constante anodespanning geeft van 150-250V en een gloeispanning van 6, 3V.

Monteer het zendontvangercircuit
Monteer het zendontvangercircuit

Stap 2

Monteer de portofoon volgens het zendontvangercircuit, zoals weergegeven in de afbeelding. De spoel van de zendontvangerlus is gemaakt van koperdraad met een diameter van 1 mm. Neem een blanke draad, of nog beter - verzilverd. Voor het bereik van 27-30 MHz is het gewikkeld op een staaf met een diameter van 12 mm en bevat het 4 windingen met een kraan in het midden.

Stap 3

De communicatiespoel met de antenne bevat 1-2 windingen van dezelfde draad en bevindt zich bovenop de lusspoel. Wikkel de smoorspoelen Dr1, Dr2 en Dr3 om de weerstanden ВС-0, 25 met een weerstand van minimaal 1 mOhm. Ze bevatten elk 0,5 m PEL-0.15-draden.

Stap 4

De afstemcondensator C kan worden genomen met een keramische 4-15 pF (trimmer), maar het is beter als het een luchtdiëlektricum is met één beweegbare en twee vaste platen. Als je op slechts één specifiek kanaal gaat werken, dan hoef je het niet te voorzien van een afstemknop.

Stap 5

Neem transformator Tr1 (geluidstransformator TVZ of een vergelijkbare uitgangsbuis) van een buizenontvanger of TV. Als smoorspoel Dr6 wordt een hoogohmige wikkeling van exact dezelfde transformator gebruikt. Als je een koptelefoon met lage impedantie wilt gebruiken, sluit je deze aan op de laagohmige wikkeling van deze transformator. Het onderstaande diagram toont de opname van telefoons met hoge impedantie.

Stap 6

Gebruik een koolstofmicrofoon. Bijvoorbeeld van een telefoontoestel. Als "Receive - Transfer" schakelaar zijn wafer schakelaars geschikt. Ze kunnen worden vervangen door andere voor 3 contactgroepen en 2 posities.

Stap 7

Stem af op een radiostation. Stem af in de ontvangstmodus. Gebruik de variabele weerstand R3 om stabiele super-superruis te bereiken op alle posities van de afstemcondensator. Als dit niet kan worden bereikt, selecteert u de capaciteit van de condensator C3 in het bereik van 100 tot 1000 pF. Het afstemmen over het bereik wordt uitgevoerd met een condensator C, evenals het verschuiven en uitbreiden van de windingen van de lusspoel. Wanneer de afstemfrequentie samenvalt met het draaggolffrequentiesignaal, moet superruis in telefoons volledig worden gedoofd. Bij het overschakelen naar een versnelling moet het geluid van de microfoon duidelijk hoorbaar zijn in de bewakingsradio.

Stap 8

Selecteer de positie van de communicatiespoel met de antenne zodat het zendvermogen maximaal is en de ontvangst stabiel. Een reeds afgestemde zakradio kan als monitorontvanger en zender worden gebruikt.

Aanbevolen: