7 Eenvoudige Tips Om Uw Mac Te Onderhouden

Inhoudsopgave:

7 Eenvoudige Tips Om Uw Mac Te Onderhouden
7 Eenvoudige Tips Om Uw Mac Te Onderhouden

Video: 7 Eenvoudige Tips Om Uw Mac Te Onderhouden

Video: 7 Eenvoudige Tips Om Uw Mac Te Onderhouden
Video: ТОП фишек в macOS — для новичков и бывалых! 2024, April
Anonim

Uw MAC werkt snel en soepel als u Schijfhulpprogramma regelmatig uitvoert om bepaalde systemen op te schonen en te optimaliseren. De meeste acties worden uitgevoerd met systeemprogramma's of speciale toepassingen.

7 eenvoudige tips om uw Mac te onderhouden
7 eenvoudige tips om uw Mac te onderhouden

Mac-computers zijn betrouwbaar en gemakkelijk te onderhouden. Als de apparatuur langzaam begint te werken, verschijnen er fouten, kunt u deze niet meteen meenemen voor reparatie of nieuwe componenten kopen. Er zijn zeven eenvoudige stappen die u kunt nemen om uw computer weer op snelheid en prestatie te krijgen.

Voer Schijfhulpprogramma om de paar maanden uit

Met Schijfhulpprogramma kunt u toegangsrechten herstellen en de werking van de harde schijf controleren. Het bevindt zich in de map / Toepassingen / Hulpprogramma's. Het herstellen van de toegang moet elke keer gebeuren na het installeren of verwijderen van een groot aantal applicaties.

Schijfherstel is het belangrijkste functionele onderdeel. U kunt het opstartvolume op elk moment controleren of herstellen met behulp van sneltoetsen. Druk op Command + R en voer het hulpprogramma uit. Met deze optie kunt u schade aan de harde schijf of de aanwezigheid van gedeeltelijk beschadigde gebieden detecteren.

Het hulpprogramma moet niet alleen op de schijf zelf worden uitgevoerd, maar ook in de opstartsectie. Als er fouten worden gevonden, worden deze rood gemarkeerd. In de meeste gevallen lost het programma ze zelf op.

Doe een lenteschoonmaak

Mac bevat een groot aantal tijdelijke items en verschillende instellingen op hardware- en softwareniveau. Ze kunnen de werking van het systeem of individuele toepassingen beïnvloeden. Op hardwareniveau kunt u profiteren van PRAM- en SMC / PMU-instellingen, opstartvolume-informatie en partitietabellen. De software bevat systeem- en gebruikerscaches.

Download eerst de schoonmaak-app. Controleer de compatibiliteit met uw gadget. De meest populaire zijn:

  • Onyx;
  • MacCleanse;
  • Cocktail;
  • CleanMyMac en anderen.

Ga na het installeren van de applicatie verder met schoonmaken. Alle voorgestelde opties hebben een intuïtieve interface, dus zelfs een persoon die geen speciale kennis heeft, kan de taak aan.

Na controle van de harde schijf kunt u de SMC / PMU resetten. Dit moet worden gedaan als er problemen zijn met koeling, slaapstand of stroomstoringen. Het resetproces is verschillend voor verschillende MacBooks. Stel daarna het PRAM opnieuw in door op de toetscombinatie Command + Option + P + R te drukken. Het systeem zal opnieuw opstarten totdat u de knoppen loslaat.

Bij het schoonmaken moet u:

  • door verschillende systeemcaches gaan, inclusief kernels, opstartschijven;
  • verwijder alle gebruikersgerelateerde caches;
  • scripts uitvoeren.

Houd uw Mac-software altijd up-to-date

Het up-to-date houden van de software is verplicht. Voer Software-update regelmatig uit en controleer op updates voor afzonderlijke toepassingen. Ze kunnen allemaal gegevens bevatten voor het corrigeren van veelvoorkomende fouten, het bieden van extra beveiliging en het uitbreiden van functionaliteit.

Standaard wordt de software één keer per week geüpdatet, maar u kunt het gewenste interval zelf instellen of handmatig doen. Opgemerkt moet worden dat OS X Mountain Lion deze functie volledig geautomatiseerd maakt.

Stel het opstarten in voor de apps die je nodig hebt en houd je bureaublad schoon

Als je bepaalde programma's onmiddellijk wilt laten starten wanneer je je MacBook aanzet, kun je ze selecteren in het menu "Systeemvoorkeuren". Selecteer "Gebruikers en groepen", zorg ervoor dat uw gebruikersaccount is gemarkeerd. Het blijft om het tabblad "Inlogitems" te selecteren.

Stop met het kiezen van servers, programma's die automatisch starten. Het is echter de moeite waard om te onthouden dat u uw computer niet moet overbelasten met autoruns, omdat de autorun-tijd aanzienlijk kan toenemen. Als je begrijpt dat sommige applicaties op dit moment niet nodig zijn, houd dan gewoon Shift ingedrukt terwijl de Mac ze laadt.

Een grote hoeveelheid bestanden op uw bureaublad kan uw computer ook vertragen. Hetzelfde gebeurt met alle gadgets waarop Windows is geïnstalleerd. De langzamere is minder merkbaar op nieuwere Macbook-modellen, maar is er nog steeds. Dit komt doordat het pictogram en de voorbeeldbestanden veel RAM in beslag nemen. En hoe minder het is, hoe langzamer de computer wordt. De beste oplossing is om de bestanden naar de juiste mappen te verplaatsen.

Vergeet niet om regelmatig back-ups te maken

Dergelijke werkzaamheden zijn noodzakelijk voor volledig onderhoud. Dit is een goede gewoonte, omdat het in geval van schade mogelijk is om de eerder geïnstalleerde informatie te laden en zo de gadget te "genezen".

Een eenvoudige oplossing zou zijn om de ingebouwde Time Machine-toepassing te gebruiken. Om te kunnen werken, moet u een externe harde schijf voorbereiden. Na het configureren van de applicatie start de rest van het proces automatisch. Vergeet niet handmatige back-ups te maken voordat u het systeem bijwerkt. U kunt speciale services gebruiken om bestanden in de cloud op te slaan en te openen.

Bewaak lopende processen

Met dit item kunt u volgen waarom de computer te langzaam werkt of dat er een onverwachte toename van het geluid is. Met Systeemmonitor kunt u bijhouden welke processen worden uitgevoerd. Voor het werk:

  • ga naar de map "Programma's";
  • selecteer "Hulpprogramma's";
  • controleer de informatie over lopende processen die van invloed zijn op de processor.

Deze benadering geeft informatie over hoe het RAM-geheugen wordt gebruikt. Als een proces te veel bronnen gebruikt, maar u weet dat u het zonder kunt, sluit het dan. Om dit te doen, klikt u erop met de muis en selecteert u "Proces beëindigen".

Installeer apps om het onderhoudsproces te vergemakkelijken

Er zijn programma's waarmee u uw computer kunt diagnosticeren, bestanden naar de cloud kunt kopiëren en de beveiliging kunt garanderen. Een van de veelgevraagde hulpprogramma's is Do Not Disturb. Ze staat niet toe dat je de MacBook ongemerkt openmaakt. Het programma controleert op aanvallen die lokale authenticatie omzeilen. Het is mogelijk om de functie te configureren om een foto te maken met een laptop of netbook camera wanneer het deksel geopend is.

Even nuttig voor onderhoud is het What's Keeping Me-programma. Hiermee kunt u programma's deblokkeren voordat u ze verwijdert. Het komt vaak voor dat een bestand niet uit de Prullenbak kan worden verwijderd. Het systeem verklaart dit doordat hij met een ander programma bezig is. Met behulp van het hulpprogramma kunt u een lijst met processen voor elk bestand krijgen en deze beëindigen. Hiervoor moet u het beheerderswachtwoord invoeren.

Aanbevolen: