Raak De Toekomst Aan Met De Pepper-robot

Raak De Toekomst Aan Met De Pepper-robot
Raak De Toekomst Aan Met De Pepper-robot

Video: Raak De Toekomst Aan Met De Pepper-robot

Video: Raak De Toekomst Aan Met De Pepper-robot
Video: We Interviewed Pepper — The Humanoid Robot 2024, Mei
Anonim

Positieve en negatieve recensies over de nieuwe Japanse ontwikkeling - de Pepper-robot - kunnen niet ontkennen dat de hightech toekomst, die voorheen alleen op tv-schermen te zien was, nu in de realiteit beschikbaar is.

Pepper humanoïde robot
Pepper humanoïde robot

Alle wetenschappers die werken aan kunstmatige intelligentie, dromen ervan de computer emoties te geven. Daarom werd de uitvinding van de humanoïde robot Pepper een echte ontdekking in de wetenschap en kreeg hij een grote commerciële vraag. Erkenning van de emotionele achtergrond van een persoon en de reactie daarop was tot voor kort alleen beschikbaar voor de held van de beroemde cartoon Big Hero 6, de charmante robot Baymax. Nu is een vergelijkbare optie gegeven aan de Japanse robot Pepper.

image
image

De technische uitrusting omvat een HD-camera op het voorhoofd en een in de mond, evenals afstandssensoren die in de ogen zijn geïnstalleerd. De soepele werking van de bovenste ledematen wordt verzekerd door een complex ontwerp, dat meer dan twee dozijn motoren omvat. De robot beweegt op wielen, die zijn samengevoegd tot een handig systeem en de positie van het apparaat in de ruimte nauwkeurig coördineren.

image
image

De kosten van Pepper naderen 200 duizend yen, en het huren van een robot voor een uur kost een persoon 1.500 yen. Om alle sensoren te laten werken, moet Pepper verbonden zijn met internet. Decodering van stem en emoties zal worden uitgevoerd vanaf de externe server. Daarom zullen toekomstige eigenaren van de robot een maandelijks abonnementsgeld moeten betalen aan mobiele netwerken, dat 14.800 yen zal bedragen. Daarna krijgt de eigenaar volledige toegang tot applicaties die speciaal zijn geschreven door de softwareontwikkelaars voor de robot. Ze worden weergegeven op een tablet die aan de borst van de Pepper is bevestigd.

image
image

Ondanks het grote potentieel van de uitvinding is de robot niet in staat schoonmaak- of ander huishoudelijk werk uit te voeren dat verband houdt met het optillen van voorwerpen. Maar hij kan gemakkelijk een vriend worden voor alle gezinsleden, inclusief kinderen. De dichtstbijzijnde analoog van Pepper kan worden beschouwd als de beroemde robothond Aibo van Sony, die 16 jaar geleden voor het eerst werd uitgebracht.

image
image

Honda's humanoïde robots ASIMO zijn nog in ontwikkeling, maar ze kunnen lopen, joggen en voetballen. Japanse robots Actroid en Geminoid F zijn ook in staat om emoties te tonen en zien er heel realistisch uit in het beeld van meisjes, maar hun promotie heeft tot nu toe alleen tentoonstellingen bereikt. Het is daarom niet de moeite waard om de komende jaren te wachten op het massale gebruik van robots in het dagelijks leven.

Aanbevolen: