Wat Zijn Brillen Van De Toekomst?

Wat Zijn Brillen Van De Toekomst?
Wat Zijn Brillen Van De Toekomst?

Video: Wat Zijn Brillen Van De Toekomst?

Video: Wat Zijn Brillen Van De Toekomst?
Video: Bright Minds: de toekomst van augmented reality volgens Raimo van der Klein 2024, Mei
Anonim

"Glazen van de toekomst", "bril met augmented reality", "slimme bril" - ondanks het feit dat er nog steeds wordt gewerkt aan de definitieve versie van het nieuwe project van Google, heeft het al verschillende "populaire" namen.

Wat zijn brillen van de toekomst
Wat zijn brillen van de toekomst

De merknaam van het product is Google Glas. De presentatie vond plaats in april 2012 op een conferentie in San Francisco. In technische prestaties worden brillen zonder bril genoemd, waarop het display is bevestigd. Het bevindt zich net boven het rechteroog, om het zicht niet te blokkeren.

Als we het over een idee hebben, moet de bril van de toekomst, om tijd te besparen, communicatieapparaten combineren die een persoon al bekend zijn. Ze moeten werken zonder de gebruiker zoveel mogelijk af te leiden van zijn dagelijkse werk en huishoudelijke bewegingen.

Allereerst heeft de bril de functie om verbinding te maken met internet, waardoor de eigenaar snel de nodige informatie kan ontvangen. Dit kan de luchttemperatuur zijn, een kaart van het gebied, de beschikbaarheid van vrije plaatsen voor vervoer en duizenden andere opties. Tegelijkertijd is het niet nodig om mobiele apparaten uit de broekzak te halen en afgeleid te worden door ze te manipuleren. De bedieningsknoppen van de augmented reality-bril worden bediend door de blik.

De bril heeft een ingebouwde camera waarmee je video's en foto's kunt maken, die direct per post naar familieleden kunnen worden gestuurd of op sociale netwerken kunnen worden geplaatst. Nogmaals, de bezitter van een slimme bril hoeft zich niet te laten afleiden door een mobiele telefoon om een gesproken of geschreven bericht te verzenden. Het Google X Experimental Lab-team werkt momenteel aan een spraakbesturingsfunctie voor het apparaat.

Het is de bedoeling dat de termijnen voor de definitieve uitvoering van het project worden beperkt tot 2013. Tegelijkertijd hoopt het bedrijf op kerstavond de massaverkoop van de gadget te starten. Maar de prijs die is aangekondigd door het hoofd van Google, Sergey Brin, waartegen het product vandaag wordt verkocht, is $ 1.500. Het is vrij duur. Als we het hebben over grote verkopen, dan is het onwaarschijnlijk dat een massakoper die dezelfde tools in een andere configuratie heeft, afstand wil doen van dat soort geld. Het bedrijf is er echter van overtuigd dat in 2013 de prijs van het product kan worden verhoogd tot $ 500.

Aanbevolen: