Hoe Een Microfoon Te Solderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Microfoon Te Solderen?
Hoe Een Microfoon Te Solderen?

Video: Hoe Een Microfoon Te Solderen?

Video: Hoe Een Microfoon Te Solderen?
Video: How To: Solder a Microphone Cable // SAE Institute 2024, Mei
Anonim

Eventuele microfoons falen als ze onzorgvuldig worden behandeld. Vaak is de storing klein en snel verholpen. Hiervoor zijn alleen draadknippers, een schroevendraaier en een soldeerbout nodig.

Hoe een microfoon te solderen?
Hoe een microfoon te solderen?

instructies:

Stap 1

Sluit de microfoon aan op het apparaat waarmee hij gewoonlijk wordt gebruikt (voicerecorder, computer, versterker, karaokesysteem). Probeer op verschillende plaatsen in de kabel te knijpen en te knikken. Als het probleem precies in de kabel ligt, zullen de gespecificeerde manipulaties met betrekking tot een bepaald punt van de kabel tot een knettergeluid leiden. Het is daar dat de klif zich bevindt.

Stap 2

Koppel de microfoon los van het apparaat. Nadat u zich in beide richtingen drie tot vier centimeter van het breekpunt hebt teruggetrokken, snijdt u het defecte segment uit de kabel.

Stap 3

Strip de kabel aan beide zijden die eerder aan dit gedeelte grensde. Als de kabel is afgeschermd, sluit u de afscherming aan op de afscherming en de middengeleider op de middengeleider. Als het tweedraads is, verbindt u de geleiders van dezelfde kleur met elkaar. Probeer gelakte draden niet te strippen met een mes of aansteker - beide zullen ze beschadigen. Verwijder de isolatie van hen door stevig met een met hars gecoate soldeerbout op een houten plank te drukken en ze eruit te trekken. Vertin het dan op de gebruikelijke manier. Maak alle verbindingen door te solderen, niet te draaien. Isoleer ze zorgvuldig.

Stap 4

Sluit de microfoon opnieuw aan op het apparaat. Zorg ervoor dat het nu soepel werkt. Als dit niet het geval is, zoek dan naar andere plaatsen van de kliffen. Lange microfoonkabels kunnen op meerdere plekken rafelen, vooral als ze onder het tapijt gespannen zijn en niet zichtbaar zijn voor degenen die erop lopen, wat vaak het geval is in theaters, cultuurhuizen en studio's.

Stap 5

Als u andere onderbrekingen vindt, elimineer deze dan op dezelfde manier en vergeet niet om de microfoon daarvoor los te koppelen van het apparaat.

Stap 6

Als de breuk zich dicht bij de stekker of de microfoonbehuizing bevindt, is het beter, in plaats van de kabel te splitsen, deze iets in te korten door het defecte gedeelte te verwijderen en het vervolgens weer in de microfoon of stekker te solderen. Vervang indien nodig de niet-afneembare stekker door een afneembare.

Stap 7

Om dit soort nieuwe problemen te voorkomen, moet u in de toekomst voorzichtig omgaan met de microfoon en de kabel.

Aanbevolen: