Hoe Kies Je Een Koptelefoon Met Een Microfoon

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Koptelefoon Met Een Microfoon
Hoe Kies Je Een Koptelefoon Met Een Microfoon

Video: Hoe Kies Je Een Koptelefoon Met Een Microfoon

Video: Hoe Kies Je Een Koptelefoon Met Een Microfoon
Video: How to Setup Headphones and a Microphone in Windows 10 & 11 2024, Mei
Anonim

De kwestie van het kopen van een koptelefoon met een microfoon wordt meestal geconfronteerd met computerbezitters wanneer ze besluiten om via Skype met vrienden te communiceren (in dit geval is een microfoon vereist als deze niet in de laptop is geplaatst met de videocamera), en om naar muziek te luisteren en films kijken zonder andere gezinsleden hiermee te bemoeien.

Koptelefoons met een headset zijn onmisbaar voor spraakcommunicatie in de game of op Skype
Koptelefoons met een headset zijn onmisbaar voor spraakcommunicatie in de game of op Skype

instructies:

Stap 1

Vergeet de prijzen van 300 roebel per set - een goede hoofdtelefoon met een microfoon kan niet zo weinig kosten, omdat je echt geluid van hoge kwaliteit wilt krijgen.

Stap 2

Houd je bij het kopen van een koptelefoon met microfoon aan het enigszins geherformuleerde, maar oude bewezen principe: "beter één keer horen dan honderd keer zien". Aarzel niet om de geluidskwaliteit te controleren, want niet elke klant is goed thuis in een verscheidenheid aan technische subtiliteiten. En zeker niet iedereen heeft een kennis of vriend die als expert met hem mee naar de winkel gaat. Veel technische kenmerken zijn voorwaardelijk en hebben geen invloed op de kwaliteit van het product op wereldschaal, dus laat u leiden door uw eigen gevoelens - dit is veiliger.

Stap 3

Koop een koptelefoon met microfoon apart van het apparaat waarmee ze zijn geleverd. Deze meegeleverde modellen zijn meestal van lage kwaliteit.

Stap 4

Probeer een koptelefoon voordat je ze koopt, laat je niet alleen leiden door de woorden van de verkoper dat ze geschikt zijn voor alle hoofdmaten - dit is, op zijn zachtst gezegd, niet waar. Na een tijdje merk je misschien dat de koptelefoon ongemakkelijk zit, eraf valt of over de oorschelpen of de huid in de buurt wrijven. Daarom is het beter om ze van tevoren uit te proberen. Dit maakt het ook mogelijk om het gewicht van de koptelefoon te beoordelen, omdat je er soms meer dan een uur mee op je hoofd moet doorbrengen.

Stap 5

Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan het materiaal waaruit de hoofdtelefoon met microfoon is gemaakt (titanium verbetert bijvoorbeeld de kwaliteit van het luisteren naar hoge frequenties). Vervorming van signalen zal mylar helpen verminderen, wat niet langer een zeldzaamheid is in dit type product.

Stap 6

Let er bij het controleren van de koptelefoon in een winkel op of er een metaalachtige toon en wat ruis in het geluid zit. Als er zoiets bestaat, dan is het frequentiebereik van deze koptelefoon verre van goede kwaliteit en moet je zo'n product niet nemen. Het menselijk oor pikt frequenties op van 20 tot 20.000 Hz, daarom zijn het deze getallen in het frequentiebereik die fabrikanten aangeven. Er worden echter soms trucjes zoals getallen van 5 tot 20.000 Hz gebruikt om kopers aan te trekken. Voor de geluidskwaliteit maakt dit niet zoveel uit, maar onaangename geluidsvervormingen zijn mogelijk.

Stap 7

Denk aan bekabelde en draadloze modellen: de voordelen van de eerste zijn beter geluid, de tweede is de mogelijkheid om vrij te bewegen voor degenen die graag op Skype praten. Maar als maximale zuiverheid van het geluid belangrijk voor je is, dan is het beter om bekabelde modellen te kiezen.

Stap 8

Zoek van tevoren uit welk type signaaloverdracht voor u de voorkeur heeft: infraroodpoort, radiosignaal of Bluetooth-technologie. De voordelen van deze laatste liggen in ruisimmuniteit, snelheid en bereik. Informeer bij uw dealer naar de kwaliteit en levensduur van de accu.

Stap 9

Denk er eens over na dat u zich bij het gebruik van een koptelefoon misschien niet helemaal terugtrekt van de wereld om u heen, maar enig vermogen moet hebben om geluiden "buiten de koptelefoon" te onderscheiden. Om deze redenen is het de moeite waard om supra-aurale hoofdtelefoons te kopen. Dit is een open type hoofdtelefoon, waarbij de oorkussens (zachte kussens) alleen aan het oor hechten en niet vastklemmen. Dit helpt u uw alarm-, telefoon- of autosignaal te horen.

Aanbevolen: