Hoe Een Kinescoop Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kinescoop Te Controleren?
Hoe Een Kinescoop Te Controleren?
Anonim

De belangrijkste storingen van de beeldbuis, die kunnen optreden, kunnen zelfs vóór de inbedrijfstelling worden geïdentificeerd. Bovendien kan dit thuis met een speciaal apparaat.

Hoe een kinescoop te controleren?
Hoe een kinescoop te controleren?

instructies:

Stap 1

Voordat u de kinescoop in de tv installeert, is het raadzaam deze te controleren. In de winkel wordt deze controle uitgevoerd op een speciale testbank. Vaak kunnen veel storingen worden geïdentificeerd als u een speciaal apparaat gebruikt dat op het netwerk werkt en is aangesloten op de terminals van de kinescope. Als u een CRT controleert die al in de TV is geplaatst, verwijdert u het paneel van de CRT-basis.

Stap 2

Een beetje over het werken met het apparaat. Als u bijvoorbeeld de staat van de isolatie tussen de gloeidraad en de kathode controleert, en als deze in goede staat is, ziet u dat er maar één lampje gaat branden. En als er kortsluiting is, gaan er twee lampjes branden.

Stap 3

Als de controle van de isolatie tussen de gloeidraad en de kathode geen storing aan het licht bracht, zet u de schakelaar van het apparaat op stand 2 en bepaalt u de staat van de isolatie tussen het rooster en de kathode. Als de isolatie normaal is, ziet u slechts één elektrode van de neonlamp gloeien.

Stap 4

Vaak treedt er al tijdens de werking van de tv schade aan de kinescoop op. Dergelijke storingen zijn uiterst moeilijk op te sporen, omdat een slechte beeldkwaliteit kan ontbreken of het gevolg kan zijn van een storing van de tv-eenheid en niet van een storing van de kinescoop. Als we het hebben over storingen in de kinescoop, kunnen sommige ervan worden geïdentificeerd aan de hand van de bijbehorende tekens.

Stap 5

Als het scherm bijvoorbeeld geen gloed heeft, is dit hoogstwaarschijnlijk het gevolg van een overtreding van het vacuüm. Controleer de staat van het vacuüm door het verschijnen van de spiegelcoating op de keel van de kinescoop nabij de kathode, het wordt wit als het vacuüm slecht is. Als u een coating van de gebruikelijke kleur ziet, kan dit te wijten zijn aan het verlies van emissie van de kinescoopkathode.

Stap 6

Houd er rekening mee dat televisies met beeldbuizen tot het verleden behoren en daarom weten ook in reparatiewerkplaatsen niet alle en niet altijd meesters hoe ze beeldbuizen moeten controleren en repareren. Neem bij pech contact op met professionals die langer dan een jaar aan het werk zijn.

Aanbevolen: