Een Thuisbioscoop Regelen?

Inhoudsopgave:

Een Thuisbioscoop Regelen?
Een Thuisbioscoop Regelen?

Video: Een Thuisbioscoop Regelen?

Video: Een Thuisbioscoop Regelen?
Video: Home Theater Design Best Practices 2024, April
Anonim

Na aanschaf van een thuisbioscoopsysteem moet je alle componenten op de juiste manier rangschikken. Elke kamer heeft zijn eigen akoestische mogelijkheden, elke persoon hoort geluiden anders. Om deze redenen is het onmogelijk om een perfecte plaatsing te bereiken. Er zijn echter een paar dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u een thuisbioscoopsysteem met maximale efficiëntie in uw huis installeert.

Een thuisbioscoop regelen?
Een thuisbioscoop regelen?

instructies:

Stap 1

Maak uzelf vertrouwd met alle componenten van uw thuisbioscoopsysteem. Het systeem omvat luidsprekers links en rechts voor, luidsprekers links en rechts achter, een middenluidspreker en een subwoofer. U hebt ook geschikte draden nodig voor elk van de componenten en waarschijnlijk een standaard of montage.

Stap 2

Plaats de middenluidspreker. Het moet direct boven of onder de tv zijn. Je kunt hem helemaal bovenaan installeren, op dezelfde afstand van elke voorluidspreker. De installatiehoogte van de middenluidspreker moet ongeveer gelijk zijn aan de afstand tussen de linker- en rechtervoorluidsprekers. De afstand tussen de luisteraar en de middenluidspreker moet dicht bij de afstand tussen de luisteraar en de voorluidsprekers zijn.

Stap 3

Plaats de voorluidsprekers. De rechter en linker voorluidsprekers moeten zich op dezelfde afstand van het luistergebied en de middenluidspreker bevinden. Alle drie de luidsprekers moeten naar het luistergebied zijn gericht en in een boog op dezelfde afstand van dat gebied worden geplaatst. Gebruik een meetlint om de juiste plaatsing te bepalen. Plaats de speakers op oorhoogte met de zittende luisteraar.

Stap 4

Schik de achterluidsprekers. Deze luidsprekers moeten zich ter hoogte van of achter het luistergebied bevinden. Richt ze niet naar dit gebied en plaats ze niet op oorhoogte van de zittende luisteraar. Nauwkeurige plaatsing van deze luidsprekers kan het algehele geluid van uw systeem aanzienlijk veranderen. Experimenteer met verschillende punten in de kamer om de beste te vinden.

Stap 5

Plaats de subwoofer in de gewenste positie. De ideale locatie kan van huis tot huis verschillen, afhankelijk van het gewenste basniveau. Om een dergelijke locatie te vinden, plaatst u de subwoofer in de hoofdluisterruimte en speelt u de muziek af. Loop door de kamer om de best klinkende plek te vinden. Zodra je deze plek hebt gevonden, plaats je daar een subwoofer.

Aanbevolen: