Welk Horloge Is Nauwkeuriger: Mechanisch Of Kwarts

Inhoudsopgave:

Welk Horloge Is Nauwkeuriger: Mechanisch Of Kwarts
Welk Horloge Is Nauwkeuriger: Mechanisch Of Kwarts

Video: Welk Horloge Is Nauwkeuriger: Mechanisch Of Kwarts

Video: Welk Horloge Is Nauwkeuriger: Mechanisch Of Kwarts
Video: Quartz Vs Automatic Watches! Which Watch Type To Buy? Mechanical Or Battery Powered 2024, April
Anonim

Een quartz horloge wordt aangedreven door speciale batterijen die in de kast zijn geplaatst om het uurwerk te laten werken. Mechanische horloges worden handmatig opgewonden door de kroon op de kast te draaien. De nauwkeurigheid van het uurwerk wordt niet alleen beïnvloed door de technologie die wordt gebruikt om het horloge aan te drijven, maar ook door de gebruiksomstandigheden.

Welk horloge is nauwkeuriger: mechanisch of kwarts
Welk horloge is nauwkeuriger: mechanisch of kwarts

Nauwkeurigheidsindicatoren

Mechanische horloges hebben een complexe structuur, waarvan de nauwkeurigheid afhangt van een groot aantal factoren, van de luchttemperatuur en de mate van veeropwinding tot de mate van slijtage van de onderdelen en de positie van het horloge in de ruimte. Quartz-horloges zijn eenvoudiger en de spanning die door de kwartsbatterij wordt gegenereerd, is constant.

Het verschil in fouten is niet kritisch, aangezien polshorloges geen ultraprecieze instrumenten zijn voor het meten van de tijd.

Quartz-uurwerken kunnen een fout van maximaal 5 seconden per dag hebben. Tegelijkertijd kan een mechanisch horloge te laat zijn of, omgekeerd, 20 seconden haasten. Dit suggereert dat de fout van de mechanische nog groter is, wat betekent dat de nauwkeurigheid van de weergegeven tijd lager kan zijn. De precisie van het uurwerk van een quartzhorloge wordt geleverd door een kwartskristal, dat verantwoordelijk is voor het in werking stellen van het horloge.

Levensduur en kwaliteit van het mechanisme

De levensduur van een mechanisch horloge kan aanzienlijk langer zijn dan die van een quartz horloge. Quartz uurwerken zijn gemaakt van minder slijtvaste materialen. De metalen die bij de vervaardiging van horloges worden gebruikt, bepalen ook de kosten - mechanische horloges kunnen aanzienlijk duurder zijn dan kwarts-tegenhangers.

De kosten van horloges worden niet alleen geassocieerd met materialen, maar ook met de technologie van het vervaardigen van producten.

De eerste mechanische horloges verschenen ongeveer 400 jaar geleden, en quartz horloges pas in het midden van de 20e eeuw. Sindsdien zijn de mechanismen verbeterd en hebben de ontwerpers geprobeerd nieuwe technologieën te gebruiken om een permanente installatie voor de slinger te bieden, wat ook van invloed was op de stijging van de kosten en het verschijnen van extra onderdelen die de hele structuur kwetsbaarder maken. De structuur van een quartzhorloge is veel eenvoudiger, waardoor het robuuster is - er zijn geen onderdelen die gevoelig zijn voor schokken.

Het horloge is nog steeds een product dat de status van de eigenaar benadrukt. Hoewel kwarts goedkoper en nauwkeuriger is, is mechanisch nog steeds populair vanwege de complexiteit en de verscheidenheid die het biedt. Het verschil in nauwkeurigheid van dit soort mechanismen is onbeduidend, en daarom moet de keuze van een geschikt horloge niet worden gemaakt op basis van de nauwkeurigheid van de wijzers, maar in overeenstemming met de eisen en wensen van de consument.

Met een klein budget kun je aandacht besteden aan een goed quartz horloge dat lang meegaat en tegelijkertijd lage kosten heeft. Als u uw status wilt benadrukken of gewoon eigenaar wilt worden van een kwaliteitsuurwerk dat u lang van dienst zal zijn, moet u uw keuze maken in de richting van mechanische horloges.

Aanbevolen: