Hoe Fotografeer Je Een Zonsondergang

Inhoudsopgave:

Hoe Fotografeer Je Een Zonsondergang
Hoe Fotografeer Je Een Zonsondergang

Video: Hoe Fotografeer Je Een Zonsondergang

Video: Hoe Fotografeer Je Een Zonsondergang
Video: Sunset Photography – Perfect Exposures Every Time 2024, Maart
Anonim

Foto's van zonsondergangen zijn altijd vol levendige kleuren en helderheid. Onjuiste camera-instellingen kunnen echter leiden tot kleurvervorming, verlies van scherpte en soms wordt alleen een zwarte vlek weerspiegeld in de foto. Let goed op de camera-instellingen, dan zal het fotograferen van de zonsondergang niet alleen plezier opleveren, maar ook het resultaat.

Een zonsondergang fotograferen
Een zonsondergang fotograferen

instructies:

Stap 1

De lichtbron moet in de meeste gevallen in het frame zitten. Het resultaat is dat het beeld contrasterend wordt, met scherpe kleurovergangen. Kies uit het hele zichtbare landschap de individuele kenmerken die u wilt weergeven, focus erop. Stel de belichting in voor uw onderwerp. Richt de camera op het gewenste gebied en druk de ontspanknop half in. Zorg ervoor dat het gewenste gedeelte is gemarkeerd.

Stap 2

Omdat de lichtbron in het frame zit, hoeft de gevoeligheid niet verhoogd te worden. Minimum ISO heeft de voorkeur (100 of 80, afhankelijk van het machinemodel). Hoge ISO zal resulteren in ruis en rimpeling in het frame. Voor grootformaat prints kun je de ISO verhogen tot 200.

Stap 3

Kies het diafragma op basis van de scène. Als er geen beweging in het frame is, kies dan voor maximale scherpte en voldoende scherptediepte. Verlaag alleen als er beweging in het frame is.

Stap 4

De sluitertijd moet minimaal zijn bij opnamen uit de hand. Wanneer je fotografeert met een statief, kun je de sluitertijd variëren om het gewenste effect te creëren.

Stap 5

Vermijd onderwerpen die voor jou te vaak werden gebruikt: de zon in je hand, een pad op het water en dergelijke. Als je een cliché gebruikt, maak het dan onderdeel van de totale compositie, bij voorkeur niet de hoofdcompositie. Fotografeer silhouetten van objecten die zwart worden tegen de ondergaande zon: oude huizen, vogels, dieren, mensen.

Stap 6

Frames met wolken van verschillende vormen zijn spectaculair, vooral als ze een specifieke kleur hebben: goud, roze, rood, blauwachtig. De kijker zal vast ook onder de indruk zijn van foto's waarop de zon achter een wolk ondergaat en de stralen uitzichten aan de randen zijn.

Stap 7

Observeer de wereld om je heen en maak foto's van alles wat je ziet. Met ervaring zul je unieke plots en prachtige foto's beginnen te herkennen.

Aanbevolen: