Een Tabletcomputer Kiezen Choose

Inhoudsopgave:

Een Tabletcomputer Kiezen Choose
Een Tabletcomputer Kiezen Choose

Video: Een Tabletcomputer Kiezen Choose

Video: Een Tabletcomputer Kiezen Choose
Video: Best Tablets for Students in 2021 - How to choose a Tablet to Work From Home? 2024, Mei
Anonim

Bij het kiezen van een tabletcomputer moet u zich concentreren op de technische kenmerken ervan, op basis van uw behoeften en financiële mogelijkheden. Wil je je tablet bijvoorbeeld gebruiken als e-book of om te internetten, dan hoef je hiervoor geen dure en multifunctionele gatget aan te schaffen. En voor het afspelen en bekijken van video's heb je een redelijk krachtige tabletcomputer nodig.

Tablet computer
Tablet computer

Let bij het kiezen van een tablet allereerst op de schermdiagonaal. Moderne tablets zijn er in schermen van 6 tot 12 inch. De goedkoopste tablets hebben een scherm van 6-7 inch. Als lage prijs en compacte afmetingen voor u belangrijk zijn en andere parameters niet van bijzonder belang zijn, is het daarom aan te raden om te kiezen voor een zes- of zeven-inch tabletcomputer.

Naast de grootte heeft het scherm parameters zoals resolutie en type (resistief of capacitief). Hoe hoger de resolutie, hoe beter en scherper het beeld zal zijn. Voor het spelen van games en het bekijken van video's is het beter om modellen met een hoge resolutie te kiezen. Wat betreft de typen, ze verschillen doordat resistieve schermen drukgevoelig zijn en capacitieve schermen aanraakgevoelig. Het zijn de capacitieve displays die de multi-touch-functie ondersteunen. Met deze functie kunt u de gelijktijdige aanraking van meerdere vingers herkennen, inclusief in- en uitzoomen.

Ingebouwde geheugengrootte

Ingebouwd geheugen is vereist voor software-installatie en gegevensopslag. Dienovereenkomstig, hoe groter de reikwijdte van de tablet (games, werken met documenten, bekijken van foto's en video's), hoe meer geheugen er zou moeten zijn. Als er echter onvoldoende intern geheugen is, kan het probleem worden opgelost door geheugenkaarten te gebruiken. Alle tabletmodellen hebben nu flash-geheugenslots.

Besturingssysteem

De meest voorkomende besturingssystemen voor tablets zijn Android, Apple iOS en Windows Phone. Zoals u weet, onderscheidt computerapparatuur van Apple zich door zijn hoge kosten en betrouwbaarheid. En de goedkoopste tablets draaien op het Android-besturingssysteem, dit besturingssysteem is populair onder mobiele apparaten vanwege het grote aantal gratis applicaties en games, evenals de functionaliteit. Daarom is het ongetwijfeld de leider op de markt voor mobiele besturingssystemen.

Wat betreft de functionaliteit van Windows Phone, de meest recente versies kunnen al concurreren met Android. Het grootste nadeel van mobiele besturingssystemen van de Windows-familie is echter de bijna volledige afwezigheid van gratis applicaties. Voor wie de tablet als multifunctioneel toestel wil gebruiken, is Windows Phone dus niet geschikt.

Accu

Tabletcomputers hebben ingebouwde oplaadbare batterijen die zijn ontworpen om 2 tot 14 uur mee te gaan. Als je een tablet nodig hebt voor reizen en zakenreizen, dan is het beter om modellen te kiezen met een maximale batterijduur.

internet

Goedkope modellen ondersteunen verbinding met het netwerk via een wifi-module. De wifi-verbinding heeft echter een beperkte gegevensoverdrachtsnelheid. Als je snel internet nodig hebt, kun je beter kiezen voor een tablet met 3G- of 4G-ondersteuning.

Aanbevolen: