Hoe U Uw Telefoon Terugbrengt Naar De Winkel

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Telefoon Terugbrengt Naar De Winkel
Hoe U Uw Telefoon Terugbrengt Naar De Winkel

Video: Hoe U Uw Telefoon Terugbrengt Naar De Winkel

Video: Hoe U Uw Telefoon Terugbrengt Naar De Winkel
Video: How to return warranty phone to T-mobile during quarantine 2024, Mei
Anonim

U heeft onlangs een nieuwe mobiele telefoon als cadeau gekocht of gekregen. Maar het meest onaangename gebeurde: de telefoon ging kapot of werkt niet in alle functies. Probeer de situatie op te lossen. Dit is niet moeilijk als de telefoon echt gebreken heeft of een fabrieksfout.

Hoe u uw telefoon terugbrengt naar de winkel
Hoe u uw telefoon terugbrengt naar de winkel

instructies:

Stap 1

Als de winkel weigert de telefoon terug te nemen of om te ruilen voor een soortgelijke telefoon, wees er dan van bewust dat u opzettelijk wordt misleid. Mobiele telefoons kunnen worden geruild en geretourneerd binnen de garantieperiode van de fabrikant.

Stap 2

Communiceer schriftelijk met de verkoper. Schrijf een claim. Geef het in tweevoud uit. De claim moet worden ondertekend door de verkoper. Zorg ervoor dat u beide exemplaren ondertekent. Bovendien moet het worden afgestempeld, ondertekend en ter overweging worden ontvangen. Noteer de reden voor het retourneren van de telefoon. Voeg kopieën van uw ontvangstbewijs en garantiekaart bij. Wees duidelijk over wat u van uw klacht verwacht. Wil je je geld terug of je telefoon omruilen? Denk er van tevoren over na. Schrijf in ieder geval de zin in de claim: "Ik weiger alle reparatie- en restauratiewerkzaamheden."

Stap 3

Na ondertekening van uw claim is de verkoper verplicht de goederen binnen 10 dagen te onderzoeken. Alle kosten voor het onderzoek zijn voor rekening van de winkel als de aangegeven gebreken worden bevestigd. Verklaar uw aanwezigheid bij de procedure. Houd de telefoon bij je tot het onderzoek. Als het proces vertraging oploopt, moet u weten dat elke extra onderzoeksdag wordt geschat op 1% van de kosten van de telefoon.

Stap 4

Na het onderzoek is de verkoper verplicht het geld aan u terug te geven of de telefoon om te ruilen voor een nieuwe. Als je in de claim niet hebt aangegeven dat je reparatie- en restauratiewerkzaamheden weigert, dan moet de telefoon gerepareerd worden. Op het moment van in bezit hebben is de verkoper verplicht u een vervangend apparaat te verstrekken met dezelfde functies als het apparaat dat voor reparatie is verzonden. De maximale restauratiewerkzaamheden mogen maximaal 45 dagen duren. Als je na het verstrijken van de termijn je toestel nog steeds niet hebt ontvangen, vraag dan om terugbetaling of omruiling van de telefoon. Vraag na ontvangst van de telefoon om een markering op de reparatie en verlenging van de garantie voor de juiste periode.

Stap 5

Als een mobiele telefoon onder andere op krediet is gekocht, neem dan contact op met de bank met een aanvraag om de leenovereenkomst te beëindigen.

Stap 6

Leidt al het bovenstaande niet tot het gewenste resultaat, stap dan naar de rechter. Verzamel zoveel mogelijk bewijs dat uw rechten zijn geschonden. Vraag niet alleen een terugbetaling voor de telefoon, maar ook de betaling van een boete en vergoeding van morele schade. Een advocaat vergroot je kansen om te winnen.

Aanbevolen: