Wat Is Een Tablet Voor Defensie?

Wat Is Een Tablet Voor Defensie?
Wat Is Een Tablet Voor Defensie?

Video: Wat Is Een Tablet Voor Defensie?

Video: Wat Is Een Tablet Voor Defensie?
Video: Op zoek naar een tablet? Hier moet u op letten bij de aanschaf! | Keuzehulp | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Tabletcomputers winnen niet alleen aan populariteit op de civiele markt, maar ook onder het leger. Onlangs hebben binnenlandse ontwikkelaars de release van een dergelijk apparaat voor militair personeel aangekondigd. De tablet is al aan Russische functionarissen getoond.

Wat is een tablet voor Defensie?
Wat is een tablet voor Defensie?

De Russische tabletcomputer "RoMOS" ("Russisch mobiel besturingssysteem") zal worden samengesteld uit buitenlandse componenten, het aantal componenten van binnenlandse fabrikanten is klein. Dit wordt verklaard door de traditionele achterstand van de Russische industrie op het gebied van de elementbasis. Maar het ontwerp van de tablet is volledig Russisch, de laatste montagefase zal plaatsvinden in TsNIIEISU - het hoofdinstituut van het ministerie van Defensie.

In de regel worden speciale eisen gesteld aan militaire producten en de nieuwe tablet is daarop geen uitzondering. Aangezien het in het veld zal worden gebruikt, zorgt het ontwerp voor meer sterkte en waterbestendigheid. De ontwerpers zorgden ook voor de release van een civiele aanpassing die bedoeld was voor gebruik in kantoren. Dit zal de productiekosten verlagen, aangezien er voor dergelijke aanpassingen geen extra bescherming nodig is.

Als besturingssysteem voor de nieuwe gadget is gekozen voor het bekende Android OS, dat gebaseerd is op het wijdverbreide Linux-besturingssysteem. De ontwikkelaars van de tablet gebruikten een van de open versies van dit besturingssysteem en pasten deze waar nodig aan. Van de originele versie verschillen de open versies in volledige toegang tot de code, wat het mogelijk maakt om ervoor te zorgen dat er geen softwarebladwijzers in het besturingssysteem zijn die de gebruiker controleren en speciale services toegang geven tot de gegevens die op de computer zijn opgeslagen.

Het is vermeldenswaard dat beveiliging een van de belangrijkste vereisten is voor computers voor het leger. Android OS heeft in dit opzicht alle beste functies van Linux geërfd en stelt u in staat om zeer betrouwbare gegevensopslag te organiseren. Tabletgebruikers hebben om veiligheidsredenen geen toegang tot de populaire Google Play-service. De ontwikkelaars beloven het leger zijn eigen vergelijkbare service te bieden.

De nieuwe tablet heeft een 10-inch touchscreen, GLONASS-navigator en draadloze mogelijkheden. De belangrijkste functies van de computer zijn de opslag van informatie die nodig is voor het leger, cryptografie, navigatie en communicatie. De civiele versie van de tablet kost ongeveer 15 duizend roebel. Er is nog geen gedetailleerde informatie over de tablet, de release wordt verwacht tegen het einde van 2012.

Aanbevolen: