Hoe U Uw Smartphonescherm Kunt Beschermen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Smartphonescherm Kunt Beschermen
Hoe U Uw Smartphonescherm Kunt Beschermen

Video: Hoe U Uw Smartphonescherm Kunt Beschermen

Video: Hoe U Uw Smartphonescherm Kunt Beschermen
Video: Hoe plak je een screenprotector 2024, April
Anonim

Het smartphonescherm kan worden beschermd met beschikbare hulpmiddelen, zoals glas. Glas is vooral handig als je scherm gebarsten is. Hierdoor kan het kapotte scherm niet verder inzakken.

Hoe u uw smartphonescherm kunt beschermen
Hoe u uw smartphonescherm kunt beschermen

Noodzakelijk

Glassnijder, liniaal, viltstift, schuurpapier, transparant plakband, gewoon glas met een dikte van 2 mm, servet, glasreinigingsvloeistof

instructies:

Stap 1

Knip een rechthoek voor het scherm uit gewoon vensterglas van niet meer dan twee millimeter dik, rekening houdend met de locatie (indien aanwezig) van de mechanische knop op het onderliggende oppervlak en het luidsprekergat bovenop het werkende scherm. Dat wil zeggen, er past een stuk glas tussen. Het belangrijkste is dat het glas minstens een paar millimeter buiten de randen van het aanraakoppervlak van het scherm zelf steekt. In een glaswerkplaats kunt u glazen van de gewenste maat en vorm bestellen. Bij het snijden en bewerken van glas moet een veiligheidsbril worden gedragen.

nodig voor werk
nodig voor werk

Stap 2

Schuur alle scherpe randen en hoeken lichtjes op met schuurpapier. Schuurpapier werkt met een korrelnummer - "p80" of iets dergelijks.

Stap 3

Wij reinigen beide oppervlakken (zowel het scherm als het glas) van stof en vuil. We snijden twee tapes van ongeveer 5x2 cm uit het plakband. Het is raadzaam om een breed type plakband te gebruiken en geen briefpapier. Het is dikker en duurzamer.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 4

Druk het afgewerkte glas tegen het scherm en bevestig het aan de zijkanten met deze stukjes tape.

U kunt plakband op een smartphone zonder achterkant plakken en deze vervolgens erop plakken (als het ontwerp van uw smartphonemodel dit toelaat). Het is dan niet nodig om deze tape elke keer af te pellen als de simkaart of batterij moet worden vervangen. Je kunt het glas ook vastzetten met epoxydruppels aan de zijkanten.

Stap 5

Voordelen van een beschermend scherm:

- nu kunt u het veilig in uw zak dragen met sleutels, in uw tas, in uw hand knijpen, met uw vinger op het scherm drukken zonder bang te zijn om het te krassen of te verpletteren.

- gewoon glas is relatief kwetsbaar, maar goedkoop. Bijna gratis. Als het glas valt, krijgt het een klap, het breekt, waardoor het scherm wordt gespaard.

Nadelen van beschermglas:

- de smartphone wordt wat dikker en zwaarder;

- de verzwakking van de gevoeligheid van het touchscreen door het glas met een dikte van 2 mm is nauwelijks merkbaar.

Aanbevolen: