Chips Herprogrammeren?

Inhoudsopgave:

Chips Herprogrammeren?
Chips Herprogrammeren?

Video: Chips Herprogrammeren?

Video: Chips Herprogrammeren?
Video: ВЕРНУЛСЯ в MINES - ЗАРАБОТАЛ 15.000р за 10 МИНУТ 2024, Mei
Anonim

Het herprogrammeren van een cartridge-chipset is het moeilijkste deel van het hervulproces, zelfs als je speciale hardware hebt om ze te flashen.

Chips herprogrammeren?
Chips herprogrammeren?

Noodzakelijk

  • - programmeur;
  • - PonyProg2000;
  • - computer.

instructies:

Stap 1

Schaf een speciale cartridge-programmeur aan. Zoek de firmware en download het speciale programma PonyProg2000. Verwijder de chip uit uw cartridge en lees zorgvuldig de pinout. Sluit de programmer aan op de chipset volgens de markering. Sluit het aan op uw computer. Onthoud de verbindingspoort - u hebt deze informatie later nodig bij het instellen van het programma.

Stap 2

Installeer het gedownloade programma PonyProg2000 op uw computer en voer het uit. Pas I2C Bus 8bit eeprom en 24XX Auto toe in de setup-vensters, ga dan naar Setup-Interface Setup. Hier moet u de parameters als volgt instellen: een vinkje voor Serieel, de tweede voor COM1 of een andere poort waarmee de programmer is aangesloten.

Stap 3

Specificeer SL Prog API in het vervolgkeuzemenu aan de linkerkant. Klik op Probe en sluit de vensters door op de "OK"-knoppen te klikken. De instellingen kunnen verschillen per model programmeerapparaat.

Stap 4

Ga naar Setup-Calibration en start het kalibratieproces in het dialoogvenster dat verschijnt. Wacht tot het proces is voltooid. Open het gedownloade firmwareprogramma via het menu "Bestand". Wijzig het serienummer om in de toekomst geen ander programma te downloaden om deze cartridge te flashen.

Stap 5

Ga hiervoor naar het menu Bewerken en selecteer de actie Buffer bewerken ingeschakeld. Wijzig de waarde van een of meer bytes naar wens met behulp van de bewerkingsbuffer. Klik OK. De waarden die moeten worden gewijzigd, zijn afhankelijk van het model van de cartridge die wordt geflitst en de hardware die u gebruikt.

Stap 6

Klik op het programmeerpictogram in de bovenste werkbalk en klik in het dialoogvenster dat verschijnt op "OK". Wacht tot het overschrijven is voltooid, waarna u de cartridge in de printer kunt plaatsen en een testpagina kunt afdrukken.

Aanbevolen: