Hoe Maak Je Een Modem?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Modem?
Hoe Maak Je Een Modem?

Video: Hoe Maak Je Een Modem?

Video: Hoe Maak Je Een Modem?
Video: DIY,how i made my MODEM ,easy trick(tech with steve)#techmix 2024, Mei
Anonim

Om problemen met een modem op te lossen, moet u de basisprincipes van hun werking kennen. Meestal worden problemen met het gebruik ervan opgelost door de softwaremethode, maar als er mechanische storingen optreden, kunt u het beste contact opnemen met een specialist.

Hoe maak je een modem?
Hoe maak je een modem?

Noodzakelijk

Internetverbinding

instructies:

Stap 1

Als de modem niet goed werkt, controleer dan eerst de verbinding tussen het apparaat en de computer. Controleer vervolgens of de ingevoerde gegevens correct zijn voor de netwerkverbinding die u gebruikt. Als u een alternatieve toegang tot internet heeft, kunt u ook de benodigde instellingen bekijken op de officiële website van de provider en ook contact opnemen met het technische ondersteuningspersoneel voor informatie. Zorg er ook voor dat de storing niet wordt veroorzaakt door lopende reparatiewerkzaamheden.

Stap 2

Zorg ervoor dat het stuurprogramma op uw computer is geïnstalleerd. Houd er rekening mee dat het moet overeenkomen met uw hardwaremodel. Ga naar de eigenschappen van het menu "Deze computer" en ga in het venster dat verschijnt naar het tabblad "Hardware".

Stap 3

Zoek uw apparaat in het menu Modems en zoek naar een stuurprogramma. Als het niet beschikbaar is, installeer dan de benodigde software die bij de aankoop wordt geleverd op speciale schijven. Als je een USB-tethering hebt, moet de software zichzelf installeren.

Stap 4

Installeer het apparaatstuurprogramma opnieuw vanuit het menu van het Configuratiescherm Programma's toevoegen/verwijderen. Houd er in dit geval rekening mee dat u voor een correcte werking van de modems best de laatste softwareversies installeert. Sommige stuurprogramma's worden samen met de software voor het moederbord geïnstalleerd. Nadat u de computer opnieuw heeft opgestart, installeert u de driver opnieuw op de modem.

Stap 5

Neem bij een andere storing in de modem contact op met de specialisten van het servicecentrum voor omruiling of reparatie onder garantie, of als de termijn is verstreken. U kunt dit apparaat ook zelf repareren, nadat u eerder de servicehandleiding heeft gedownload en gewapend met het benodigde gereedschap.

Stap 6

Houd er rekening mee dat het repareren van modems vrij moeilijk is om thuis te doen, doe het alleen als je de vaardigheden hebt om met dergelijke apparatuur te werken.

Aanbevolen: