Hoe Maak Je Een Antenne Voor De Megafon-modem

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Antenne Voor De Megafon-modem
Hoe Maak Je Een Antenne Voor De Megafon-modem

Video: Hoe Maak Je Een Antenne Voor De Megafon-modem

Video: Hoe Maak Je Een Antenne Voor De Megafon-modem
Video: Настройка программы MegaFon Modem 2024, April
Anonim

Als je een 3G-modem hebt gekocht om de oude te vervangen en deze op je computer hebt aangesloten en de snelheid is hetzelfde gebleven, dan is dit in de regel te wijten aan een zwak netwerksignaal in je regio. Het gebruik van een externe antenne kan deze situatie verhelpen.

Hoe maak je een antenne voor een modem?
Hoe maak je een antenne voor een modem?

Het is nodig

  • - modem;
  • - externe en interne antennes;
  • - coaxiale kabel.

instructies:

Stap 1

Controleer het dekkingsgebied van het 3G-netwerk van de mobiele operator "MegaFon", ga hiervoor naar zijn website en zoek een 3G-dekkingskaart. Als u zich in een zone of aan de grens bevindt, maar de modem maakt geen verbinding met internet, dan is de signaalsterkte te zwak. Dit betekent dat het onder de gevoeligheidslimiet van het modem ligt. Gebruik een externe antenne voor de modem om het signaal te versterken. Het kan een snelheidsverhoging van anderhalf keer opleveren, vanwege de toename van de signaal-ruisverhouding.

Stap 2

Omdat alle modems zijn gemaakt in flashdrive-formaat, bieden ze niet de mogelijkheid om een externe antenne aan te sluiten. Gebruik het principe van een contactloze antenne-adapter om deze aan te sluiten, namelijk door het signaal opnieuw uit te zenden. Neem een externe antenne om een signaal van de straat te ontvangen, evenals een interne antenne om het signaal naar de modem om te leiden, verbind ze met een kabelsamenstel gemaakt van coaxkabel. De lage verzwakkingsfrequentie is 2100 MHz. Gebruik de externe antenne S 12 / 1900-2170 om het modemsignaal te versterken, dat werkt op de 3G-frequentie.

Stap 3

Gebruik model AP-800 / 2500-360 om het signaal naar de interne antenne van de modem te leiden. Het ziet eruit als een plat bord ter grootte van een visitekaartje met een cirkelvormig stralingspatroon. Bevestig de antenne met tape aan de modem, zo krijg je een contactloze adapter. Verbind de antennes met elkaar door middel van een 8D-FB coaxkabel. Let goed op de kwaliteit ervan, anders verliest het aansluiten van de antenne op de modem alle zin, omdat er aanzienlijk signaalverlies optreedt. Je moet ook voorzichtig zijn bij het installeren van een buitenantenne. Bepaal de exacte richting naar het station, en als het niet bekend is, zoek het empirisch uit met behulp van een laptop en een aangesloten modem.

Aanbevolen: