Hoe Een Onbekend Apparaat Te Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Onbekend Apparaat Te Achterhalen
Hoe Een Onbekend Apparaat Te Achterhalen

Video: Hoe Een Onbekend Apparaat Te Achterhalen

Video: Hoe Een Onbekend Apparaat Te Achterhalen
Video: Hoe Longshore Drift te meten 2024, Mei
Anonim

Soms is er bij het installeren van Windows een onaangename situatie mogelijk: het systeem kan voor een bepaald apparaat geen stuurprogramma vinden. Het kan natuurlijk zijn dat dit apparaat niet goed of helemaal niet werkt.

Hoe een onbekend apparaat te achterhalen
Hoe een onbekend apparaat te achterhalen

instructies:

Stap 1

Dit probleem wordt echter opgelost door middel van Windows. Om het contextmenu te openen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteert u de optie "Beheren". Zoek "Apparaatbeheer" in de lijst en klik erop. Rechts verschijnt een lijst met geïnstalleerde componenten. Apparaten die het systeem niet kon identificeren, zijn gemarkeerd met een geel vraagteken.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het verdachte apparaat om het contextmenu te openen en selecteer de opdracht "Eigenschappen". Ga in het eigenschappenvenster naar het tabblad "Details". Het item "Apparaatinstantiecode" verschijnt in het lijstvenster en een alfanumerieke code verschijnt in het onderste venster.

Laat de code als volgt zijn:

PCI / VEN_10DE & DEV_002C & SUBSYS_00000000 & REV_15 / 4 & 384EA2E1 & 0 & 0008

VEN staat voor Vendor, DEV staat voor Device. De cijfers naast deze afkortingen zijn de digitale code van de fabrikant en het model van het apparaat, geschreven in hexadecimale vorm.

Stap 3

Ga naar de sit

en voer in het veld Leveranciers zoeken de leverancierscode in, in dit geval 10DE.

Stap 4

Het programma zoekt en retourneert het resultaat: Nvidia.

Stap 5

Klik op de naam van het bedrijf. Voer in het nieuwe venster in het veld Apparaten zoeken de apparaatcode 002C in. Het programma meldt het zoekresultaat: NVIDIA Vanta / Vanta LT. Zo bleek het onbekende apparaat een videokaart te zijn.

Stap 6

Ga naar de website om er een stuurprogramma voor te vinden www.devid.info, plak de apparaatcode in het zoekvak en klik op de knop Zoeken. Het programma geeft een lijst met stuurprogramma's weer, geïndexeerd op jaar van uitgave in oplopende volgorde

Stap 7

Via de hyperlink "Download" op de nieuwe pagina ontvangt u volledige informatie over het stuurprogramma (fabrikant, grootte, datum, besturingssysteem) en een downloadlink.

Aanbevolen: