Hoe De Apparaat-ID Te Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Apparaat-ID Te Achterhalen
Hoe De Apparaat-ID Te Achterhalen

Video: Hoe De Apparaat-ID Te Achterhalen

Video: Hoe De Apparaat-ID Te Achterhalen
Video: How to find Device ID and Vendor's ID in Windows System 2024, April
Anonim

Een identificatienummer (ID) of apparaatcode is een uniek nummer dat aan uw computerhardware is toegewezen. ID bestaat uit letters en cijfers. Met behulp van deze code bepaalt het besturingssysteem het stuurprogramma dat nodig is voor de werking van alle hardware. De apparaat-ID kan ook vereist zijn wanneer de gebruiker een lijst met apparaten maakt om de USB-poort te laten werken. U kunt de apparaat-ID achterhalen met behulp van de ingebouwde tools van het besturingssysteem.

Hoe de apparaat-ID te achterhalen
Hoe de apparaat-ID te achterhalen

instructies:

Stap 1

Selecteer het pictogram "Deze computer" op het bureaublad van het systeem en vouw het contextmenu uit door met de rechtermuisknop te klikken. Open het menu-item "Eigenschappen". Computereigenschappen kunnen ook worden opgeroepen vanuit het menu van de Start-knop. Selecteer "Start" - "Computer" en klik vervolgens ook in het contextmenu op de regel "Eigenschappen".

Stap 2

Er verschijnt een nieuw venster op het scherm met de belangrijkste eigenschappen van uw systeem. Open het tabblad "Hardware" in het venster. Het bevat informatie over apparaten en hun werking in het systeem. Klik op de knop "Apparaatbeheer".

Stap 3

In een nieuw venster wordt een boomstructuur weergegeven van alle apparaten die in het systeem zijn opgenomen. Markeer de naam die u nodig hebt in de lijst met het vooraanzicht. Open het item in de boomlijst en selecteer het aangesloten apparaat. Roep het contextmenu van het element op en selecteer het item "Eigenschappen".

Stap 4

Ga naar het tabblad "Details" in het nieuwe venster dat verschijnt. De belangrijkste parameters van het geselecteerde apparaat worden hier in de vervolgkeuzelijst weergegeven.

Stap 5

Klik op de lijst en selecteer de regel "Overeenkomende apparaatcode (ID)". In dit venster wordt het identificatienummer (ID) van dit toestel weergegeven.

Aanbevolen: