Hoe Maak Je Zelf Een Koelsysteem

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Zelf Een Koelsysteem
Hoe Maak Je Zelf Een Koelsysteem

Video: Hoe Maak Je Zelf Een Koelsysteem

Video: Hoe Maak Je Zelf Een Koelsysteem
Video: Installatietechniek: Hoe vul je een koelinstallatie? 2024, Mei
Anonim

GPU's zijn elk jaar op hun krachtigst. En de koelers die daarbij horen, zorgen er niet altijd voor dat je de optimale temperatuur behoudt. Hoe maak je je eigen koelsysteem?

Hoe maak je zelf een koelsysteem
Hoe maak je zelf een koelsysteem

Noodzakelijk

  • - koper/aluminium plaat, 1mm dik
  • - lijm "Moment"
  • - afdichtmiddel
  • - antennes van oude (of nieuwe) radio's
  • - PVC-slang
  • - fles
  • - oude monitor

instructies:

Stap 1

Ga aan je computerbureau zitten. Haal de processor uit de computer en meet deze op met een liniaal. Schat vervolgens de grootte van het toekomstige waterblok zodat het de hele processorkap bedekt.

Stap 2

Ga daarna verder met het demonteren van de oude monitor. Kies de heatsink die het beste past bij het formaat van je processor. Onthoud dat gebrek erger is dan teveel. Neem lijm of kit en vul het gat in de geselecteerde radiator ermee en bedek de buitenkant voorzichtig met koelpasta.

Stap 3

Knip vervolgens de afdekking voor de radiator uit een plaat metaal en buig de "vleugels" zodat ze de zijkanten kunnen bedekken. Teken de "vleugels" rekening houdend met de hoogte van de radiatorvinnen. Knip en buig in een bankschroef in een hoek van 90 graden en ga dan naar de onderkant van de radiator staan.

Stap 4

Wees niet boos als je geen radiator hebt. Gebruik in plaats daarvan een andere afdekking, maar houd er rekening mee dat de hoogte van het toekomstige waterblok minimaal moet zijn.

Stap 5

Voltooi op dezelfde manier de details van de GPU-waterblokken en de noordbrug. Voor de videokaart kras je de onderkant een beetje van binnenuit. Steek vervolgens de onderdelen in elkaar en zet ze in deze positie vast met een bankschroef. Vul de naden met lijm, maar laat een klein gaatje. Smeer de naden van binnenuit in met kit en laat ze ongeveer 2-3 dagen drogen.

Stap 6

Nadat de onderdelen droog zijn, neemt u de antenne en breekt u deze doormidden. Boor 3 gaten door het CPU-waterblok, exclusief de laatste ribbe. Lijm vervolgens het middelste gat en degene die niet bijzonder belangrijk is. Bedek de naden. Als alles droog is, steek je de buizen in de zijgaten en bedek ze met lijm. Doe hetzelfde met andere waterblokken.

Stap 7

Maak bevestigingsmiddelen voor de stopcontacten zodat ze goed passen. Snijd de hals van de fles af, plaats daar een dompelfilter. Sluit de plek op de radiator waar het percentage zit, met een deksel dat lijkt op het chipsetdeksel, maar met 4 bloemblaadjes.

Stap 8

Daarna alles herhalen: invullen, laten drogen, boren en plaatsen. Dat wil zeggen, u moet volgens het volgende schema monteren: een dompelfilter in een fles - een radiator (ventilator) - een radiator - een radiator (ventilator) - een noordbrug - CPU - een dompelfilter in een fles.

Aanbevolen: