Hoe Een Plug Uit Een Koelsysteem Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Plug Uit Een Koelsysteem Te Verwijderen
Hoe Een Plug Uit Een Koelsysteem Te Verwijderen

Video: Hoe Een Plug Uit Een Koelsysteem Te Verwijderen

Video: Hoe Een Plug Uit Een Koelsysteem Te Verwijderen
Video: Alligator plug verwijderen? Zo doe je dat - zonder de wand te beschadigen! 2024, April
Anonim

Omdat het een complex high-tech systeem is, heeft de auto periodieke afstelling en afstelling van zijn eenheden nodig. Soms, als de regels voor het besturen van het voertuig worden geschonden, kunnen er problemen optreden in het vloeistofkoelsysteem. Een van de tekenen dat er zich een luchtslot in het systeem heeft gevormd, zijn vreemde gorgelende geluiden wanneer de motor wordt gestart. Bij dit symptoom heeft de auto hulp nodig.

Hoe een plug uit een koelsysteem te verwijderen
Hoe een plug uit een koelsysteem te verwijderen

Noodzakelijk

  • - koelvloeistof;
  • - set sleutels;
  • - schone lappen;
  • - partner.

instructies:

Stap 1

Voordat u doorgaat met het verwijderen van het luchtslot, moet u controleren of de bevestigingsbouten op het cilinderblok en de pomp goed vast zitten. Controleer ook de dichtheid van de verbindingsleidingen. Het is niet ongebruikelijk dat lucht het koelsysteem binnendringt als gevolg van slecht vastgedraaide bevestigingsmiddelen. Draai de bouten indien nodig vast en sluit de losgemaakte slang stevig aan. Vervang een pijpleiding met onherstelbare vervormingen door een waarvan bekend is dat ze goed zijn.

Stap 2

Inspecteer de pakking van het cilinderblok en het blok zelf op schade. Als er verdonkering of duidelijke scheuren worden gedetecteerd op de blokkop, kunnen uitlaatgassen het koelsysteem binnendringen. Vervang in dit geval de cilinderkop; anders leidt een eenmalige verwijdering van de luchtsluis niet tot een positief resultaat.

Stap 3

Maak de dop van het expansievat los. Meestal is het een doorschijnende plastic container met een nek en dient om veranderingen in het volume van de werkvloeistof tijdens temperatuurschommelingen te compenseren. Met de reservoirdop verwijderd, knijpt u herhaaldelijk met uw handen in de radiateurslangen om de lucht die tijdens het verversen van de vloeistof is gevormd uit het systeem te verwijderen.

Stap 4

Plaats het voertuig op een viaduct of heuvel zodat de voorkant hoger is dan de achterkant. Start de motor met stationair toerental na het verwijderen van de radiateurdop. Als er een verwarming in het systeem is, stelt u de regelaar in op het maximale vermogen, waardoor de koelvloeistof actief door het verwarmingssysteem kan gaan. Laat de motor even draaien zodat de luchtsluis uit het systeem is.

Stap 5

Controleer na het verwijderen van de luchtsluis het koelvloeistofpeil in het systeem; indien nodig, breng het naar normaal. Schroef de doppen van de radiateur en het expansievat erop totdat ze niet meer verder kunnen.

Aanbevolen: