Hoe Maak Je Zelf Een Microfoonstandaard

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Zelf Een Microfoonstandaard
Hoe Maak Je Zelf Een Microfoonstandaard

Video: Hoe Maak Je Zelf Een Microfoonstandaard

Video: Hoe Maak Je Zelf Een Microfoonstandaard
Video: make a mic stand at home || mic stand ||🔥🔥🔥 2024, Mei
Anonim

Als je besluit om je eigen opnamestudio te maken of gewoon thuis wilt doen waar je van houdt - muziek - zul je zeker het probleem tegenkomen dat je een microfoon met een standaard nodig hebt. Een microfoonstandaard is natuurlijk iets dat je gewoon bij elke muziekwinkel kunt kopen, maar als je financiële beperkingen hebt, kun je voor het eerst zelf een microfoonstandaard maken.

Hoe maak je zelf een microfoonstandaard
Hoe maak je zelf een microfoonstandaard

instructies:

Stap 1

Probeer eerst te werken met een tafelstandaard: het is gemakkelijker te maken, maar het zal tegelijkertijd alle beoogde functies vervullen. Om een microfoonstandaard te maken, neemt u een tafellamp met een klem - deze heeft een redelijk vergelijkbaar ontwerp, wat betekent dat u hem gemakkelijker kunt aanpassen. De kosten van zo'n lamp zijn minimaal, je hebt meer van je eigen inspanningen en verbeeldingskracht nodig.

Stap 2

Demonteer voorzichtig de lampafdekking, trek de draad eruit. Het is dit deel van de tafellamp dat zal dienen als houder voor de microfoon, dus er moet extra aandacht aan worden besteed.

Stap 3

Bevestig daarna de adapter stevig aan de draad, die voor bijna een cent bij elke muziekwinkel te koop is. Dit is waar het grootste probleem kan ontstaan, aangezien de microfoonbevestigingen zijn gemaakt volgens de Amerikaanse schroefdraadstandaard, die wordt gemeten in inches en een iets andere toonhoogte heeft dan de onze. Vanwege het feit dat de schroefdraad niet overeenkomt, kan de bevestiger slechts één keer worden geschroefd - daarna zal de schroefdraad worden beschadigd. Als u de houder wilt vervangen, moet u deze waarschijnlijk weggooien en een nieuwe kopen, omdat u de houder niet terug kunt schroeven.

Stap 4

Schroef hierbij de adapter zeer vast, waarop u vervolgens de standaard microfoonhouder monteert. Houd er rekening mee dat als je een zware microfoon hebt, je een grotere buis moet selecteren om de belasting aan te kunnen. Anders kan de microfoon onder zijn eigen gewicht vallen, waarna hij hoogstwaarschijnlijk onbruikbaar wordt.

Stap 5

Monteer uw standaard op een tafel of waar u maar wilt en ga aan de slag. Als je alles goed hebt gedaan, zal zo'n rek je lang van dienst zijn. Een zeer goedkope en eenvoudige optie, maar ook behoorlijk betrouwbaar.

Aanbevolen: