Hoe Maak Je Zelf Een Suikerspinmachine?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Zelf Een Suikerspinmachine?
Hoe Maak Je Zelf Een Suikerspinmachine?

Video: Hoe Maak Je Zelf Een Suikerspinmachine?

Video: Hoe Maak Je Zelf Een Suikerspinmachine?
Video: 📌Maak zelf een suikerspinmachine. 2024, April
Anonim

Velen willen thuis zelf suikerspin maken, omdat het vrij moeilijk kan zijn om het in de uitverkoop te vinden. Is het mogelijk om een apparaat te maken om het thuis te maken?

Hoe maak je zelf een suikerspinmachine?
Hoe maak je zelf een suikerspinmachine?

Voorbeeldlijst van materialen

Voor een suikerspinmachine die klein genoeg is, heb je een paar essentiële componenten nodig. Allereerst heb je een basis nodig - metaal of hout. De hele structuur van de machine wordt erop bevestigd. De basis, of het lichaam, moet gaten hebben langs de randen waarin tapeinden worden gedreven of cilinders worden gelast.

Je hebt een motor nodig. Zijn kracht bepaalt de grootte van alle andere delen van het apparaat, want hoe krachtiger de motor, hoe groter het apparaat. U kunt een motor van een bandrecorder of een wasmachine gebruiken.

Voor suiker die tijdens het koken opwarmt, is een voldoende ruime kom nodig. Omdat het zal opwarmen, moet het materiaal veilig zijn en niet smelten door hoge temperaturen.

Het laatste noodzakelijke element is de stroombron. Het kan van alles zijn - een batterij of een 220V-netwerk.

Dit ontwerp weerspiegelt het fabricageprincipe en kan op elke gewenste manier worden aangepast en verbeterd.

Bouwproces

De basis van een eenvoudig huisapparaat voor het maken van watten zal een bord zijn. Hierop, om de motor vast te zetten, worden anjers ingedreven, maar je kunt de motor met draad bevestigen.

Als motor wordt een eenvoudige bandrecordermotor met meerdere gaten en een kleine as genomen. De kom wordt op de schacht bevestigd en de schuif wordt met behulp van de gaten aan de basis bevestigd.

De kom is het moeilijkste element in het apparaat om met je eigen handen suikerspin te maken. Je kunt kleine kurken gebruiken - van bier of ketchup. Je kunt blikken Pepsi, bier en andere dranken gebruiken, mits recht gesneden. Alle items worden geschuurd om alle verf te verwijderen.

Daarna wordt een gat in het midden gemaakt en langs de omtrek worden veel kleine gaatjes geponst. In de tweede plug wordt een klein gaatje gemaakt in het midden en nog 4 langs de omtrek.

Met behulp van een draad worden beide delen met elkaar verbonden. Het bovenste deel heeft een groot gat in het midden en het onderste heeft veel kleine gaten rond de omtrek. De afgewerkte kom is bevestigd aan de motor. Nu, om de eerste partij suikerspin te maken, hoef je alleen maar de motor aan te drijven met een oude oplader.

Knip hiervoor de stekker uit de oplader (dus het maakt niet uit wat voor soort oplader heeft) en strip de draden aan het uiteinde. Aangesloten op de motor, rekening houdend met de polariteit, opgenomen in het netwerk. Als de kom beweegt zonder eraf te vallen, is alles correct gedaan.

Productieproces

Je hebt suiker en een warmtebron nodig. Suiker wordt in een kom gegoten en tot een vloeibare toestand verwarmd. Dan gaat het apparaat aan en kun je met een stokje dunne suikerspindraadjes oppakken.

Bij een hoge luchtvochtigheid zal een goed product niet werken. In dit geval kunt u een structuur met een hoes ontwikkelen.

Veel watten kunnen met zo'n apparaat niet worden gemaakt, maar het zal genoeg zijn om kinderen op zondag te plezieren.

Aanbevolen: