Een Camera Repareren

Inhoudsopgave:

Een Camera Repareren
Een Camera Repareren

Video: Een Camera Repareren

Video: Een Camera Repareren
Video: Restoration KODAK Digital Camera | Restore Camera KODAK USA 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig kan de camera niet langer een luxe of een nieuwigheid van technologie worden genoemd. In bijna elke mobiele telefoon zijn camera's ingebouwd en bijna elk gezin heeft een digitale camera. Omdat het een verplicht kenmerk is van elke, zelfs de kleinste, reis- of kampeertrip, gaan camera's vaak kapot. De oorzaken van defecten kunnen vallen zijn, en het binnendringen van zand en stof, evenals water. Als de camera niet werkt, probeer hem dan te repareren.

Een camera repareren
Een camera repareren

instructies:

Stap 1

Controleer de geheugenkaart door een ander flashgeheugen in de sleuf van de camera te plaatsen. Controleer vervolgens de pinnen van het geheugenslot, deze mogen niet verbogen of geoxideerd zijn. Neem het fijnste schuurpapier en probeer voorzichtig de contacten schoon te maken, en gebruik een dunne naald om de spuitmondjes (contactgaten) in de geheugenkaart schoon te maken.

Stap 2

Als de batterij helemaal geen lading vasthoudt of zeer snel leeg is, vervangt u deze door een vergelijkbare batterij. Als de camera weer werkt, heeft de batterij een "geheugeneffect" ondergaan. Dit gebeurt wanneer een onvolledig ontladen batterij meerdere keren gedurende een lange periode wordt opgeladen.

Stap 3

Als er een storing of vervorming van de lens is: zet de camera uit, verwijder de batterij. Als de lens verwijderbaar is, koppelt u deze los, veegt u de contacten en rubberen interface-elementen af met isopropylalcohol en blaast u alle groeven uit een speciaal blikje perslucht.

Stap 4

Als de lens van de camera niet verwijderbaar is, is het beter om de camera niet te demonteren, maar alle rubberen afdichtingen vast te zetten met een scherpe naald en schoon te maken met perslucht.

Stap 5

Als het apparaat in het water is gevallen: verwijder de oplaadbare batterij of batterijen. Nu moet de camera goed worden gedroogd, hiervoor alle luiken openen, indien mogelijk het cameradeksel verwijderen.

Wacht 2-3 dagen tot de camera helemaal droog is en zet hem in geen geval eerder aan om te controleren of hij werkt of niet. De camera moet goed worden onderhouden, met zorg worden behandeld, worden beschermd tegen vallen, vocht en zand dat binnendringt, en u moet bijzonder voorzichtig zijn met de lens. Je kunt het niet te vaak afvegen, je moet dit in één beweging doen, licht op de stof drukken. Immers, zelfs een heel klein stipje op de lens kan een grote kras maken, wat zeker de kwaliteit van de foto's zal beïnvloeden.

Aanbevolen: