Een Canon DSLR-camera Repareren

Inhoudsopgave:

Een Canon DSLR-camera Repareren
Een Canon DSLR-camera Repareren

Video: Een Canon DSLR-camera Repareren

Video: Een Canon DSLR-camera Repareren
Video: Диагностика и ремонт цифровой зеркальной камеры Canon за 1 доллар 2024, Mei
Anonim

Camera's gaan op dezelfde manier kapot als andere apparatuur, maar reparaties zijn hier slechts in beperkte gevallen mogelijk. Bij het repareren van spiegelreflexcamera's is het belangrijk om in gedachten te houden dat hun lenzen nooit thuis gedemonteerd mogen worden.

Een Canon DSLR-camera repareren
Een Canon DSLR-camera repareren

Noodzakelijk

  • - pluisvrije zachte stof;
  • - een kleine naald.

instructies:

Stap 1

Als de geheugenkaart beschadigd is, zorg er dan voor dat deze kan worden hersteld. Formatteer het, verwijder de contacten, indien nodig, herstel. Als dit allemaal niet helpt, gebruik dan geen kapotte kaart in uw camera.

Stap 2

Mocht je plotseling problemen hebben met de batterij, laad en ontlaad hem dan meerdere keren achter elkaar om de capaciteit te overklokken. Als dit niet helpt, vervang dan ook dit onderdeel. Het is het beste om twee camerabatterijen mee te nemen. Houd er rekening mee dat ze origineel moeten zijn, anders riskeer je je camera.

Stap 3

Als er vervorming van de lens van een Canon DSLR-camera optreedt, gebruik dan speciale reinigingssets die geschikt zijn voor de lenzen, die u in winkels in uw stad kunt vinden of online kunt bestellen. Veeg de contacten af met een pluisvrije doek en gebruik nooit een raam- of monitorreiniger.

Stap 4

Gebruik alleen speciaal samengestelde vloeistoffen en doekjes. Als dit niet mogelijk is, is het beter om een gewoon servet te gebruiken. Denk er ook aan om de rubberen doppen op de lens uit te lijnen met een kleine naald. De contacten en rubberen houders kunnen het beste worden gereinigd met isopropylalcohol.

Stap 5

Als u ernstigere problemen ondervindt met uw Canon DSLR-camera, breng deze dan naar een servicecentrum voor reparatie, demonteer de lens of camera nooit zelf. Het demonteren van de lens vereist niet alleen de beschikbaarheid van speciaal gereedschap, maar ook laboratoriumomstandigheden. Anders krijg je een beeld dat vervormd is door fijne pluisjes die erin zitten als je het weer in elkaar kunt zetten.

Stap 6

Als de camera in het water valt, moet u deze enkele dagen drogen, voordat u alle mogelijke compartimenten opent. Het is het beste om de batterij er zo snel mogelijk uit te halen, hetzelfde geldt voor de geheugenkaart. Zet de camera pas aan als deze helemaal droog is.

Aanbevolen: